Cultural Encounters and the Search for a New Paradigm

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskning

Resumé

Artiklen tager udgangspunkt i Kultur- og Sprogmødestudiers placering på det akademiske landkort og beskæftiger sig derefter med de felter af videnskabelige interesseerkendelser, som faget forholder sig til. Der argumenteres for, at nationalidentitet fortsat, på trods og faktisk til dels på grund af globalisering, er et centralt omdrejningspunkt for at kunne forstå de interkulturelle relationer, der er i fokus for faget.
OriginalsprogEngelsk
TitelKulturer mødes : Festskrift for Karen Risager
RedaktørerLise P. Galal, Hartmut Haberland, Klaus Schulte
Antal sider8
Udgivelses stedRoskilde
ForlagInstitut for Kultur og Identitet, Roskilde Universitet
Publikationsdato2007
Sider9-16
ISBN (Trykt)978-87-92024-07-7, 87-92024-07-6
StatusUdgivet - 2007
NavnKULT. Postkolonial Temaserie
Nummer5
ISSN1904-1594

Emneord

  • nationalidentitet
  • kultur
  • migration
  • postimperial Europa
  • Sprogmødestudier

Citer dette

Jensen, L. (2007). Cultural Encounters and the Search for a New Paradigm. I L. P. Galal, H. Haberland, & K. Schulte (red.), Kulturer mødes: Festskrift for Karen Risager (s. 9-16). Roskilde: Institut for Kultur og Identitet, Roskilde Universitet. KULT. Postkolonial Temaserie, Nr. 5
Jensen, Lars. / Cultural Encounters and the Search for a New Paradigm. Kulturer mødes: Festskrift for Karen Risager. red. / Lise P. Galal ; Hartmut Haberland ; Klaus Schulte. Roskilde : Institut for Kultur og Identitet, Roskilde Universitet, 2007. s. 9-16 (KULT. Postkolonial Temaserie; Nr. 5).
@inbook{2a1f78b0c42211dc9a79000ea68e967b,
title = "Cultural Encounters and the Search for a New Paradigm",
abstract = "Artiklen tager udgangspunkt i Kultur- og Sprogm{\o}destudiers placering p{\aa} det akademiske landkort og besk{\ae}ftiger sig derefter med de felter af videnskabelige interesseerkendelser, som faget forholder sig til. Der argumenteres for, at nationalidentitet fortsat, p{\aa} trods og faktisk til dels p{\aa} grund af globalisering, er et centralt omdrejningspunkt for at kunne forst{\aa} de interkulturelle relationer, der er i fokus for faget.",
keywords = "nationalidentitet, kultur, migration, postimperial Europa, Sprogm{\o}destudier, national identity, culture, migrancy, post-imperial Europe, Cultural Encounters",
author = "Lars Jensen",
year = "2007",
language = "English",
isbn = "978-87-92024-07-7",
pages = "9--16",
editor = "Galal, {Lise P.} and Hartmut Haberland and Klaus Schulte",
booktitle = "Kulturer m{\o}des",
publisher = "Institut for Kultur og Identitet, Roskilde Universitet",

}

Jensen, L 2007, Cultural Encounters and the Search for a New Paradigm. i LP Galal, H Haberland & K Schulte (red), Kulturer mødes: Festskrift for Karen Risager. Institut for Kultur og Identitet, Roskilde Universitet, Roskilde, KULT. Postkolonial Temaserie, nr. 5, s. 9-16.

Cultural Encounters and the Search for a New Paradigm. / Jensen, Lars.

Kulturer mødes: Festskrift for Karen Risager. red. / Lise P. Galal; Hartmut Haberland; Klaus Schulte. Roskilde : Institut for Kultur og Identitet, Roskilde Universitet, 2007. s. 9-16 (KULT. Postkolonial Temaserie; Nr. 5).

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskning

TY - CHAP

T1 - Cultural Encounters and the Search for a New Paradigm

AU - Jensen, Lars

PY - 2007

Y1 - 2007

N2 - Artiklen tager udgangspunkt i Kultur- og Sprogmødestudiers placering på det akademiske landkort og beskæftiger sig derefter med de felter af videnskabelige interesseerkendelser, som faget forholder sig til. Der argumenteres for, at nationalidentitet fortsat, på trods og faktisk til dels på grund af globalisering, er et centralt omdrejningspunkt for at kunne forstå de interkulturelle relationer, der er i fokus for faget.

AB - Artiklen tager udgangspunkt i Kultur- og Sprogmødestudiers placering på det akademiske landkort og beskæftiger sig derefter med de felter af videnskabelige interesseerkendelser, som faget forholder sig til. Der argumenteres for, at nationalidentitet fortsat, på trods og faktisk til dels på grund af globalisering, er et centralt omdrejningspunkt for at kunne forstå de interkulturelle relationer, der er i fokus for faget.

KW - nationalidentitet

KW - kultur

KW - migration

KW - postimperial Europa

KW - Sprogmødestudier

KW - national identity

KW - culture

KW - migrancy

KW - post-imperial Europe

KW - Cultural Encounters

M3 - Book chapter

SN - 978-87-92024-07-7

SN - 87-92024-07-6

SP - 9

EP - 16

BT - Kulturer mødes

A2 - Galal, Lise P.

A2 - Haberland, Hartmut

A2 - Schulte, Klaus

PB - Institut for Kultur og Identitet, Roskilde Universitet

CY - Roskilde

ER -

Jensen L. Cultural Encounters and the Search for a New Paradigm. I Galal LP, Haberland H, Schulte K, red., Kulturer mødes: Festskrift for Karen Risager. Roskilde: Institut for Kultur og Identitet, Roskilde Universitet. 2007. s. 9-16. (KULT. Postkolonial Temaserie; Nr. 5).