Conceiving the environment from a developmental perspective: Revisiting Roger G. Barker's comparison of Bobby Bryant and Raymond Birch

Bidragets oversatte titel: Behavior Objects og defektologi (foreløbig titel): Hvem har handicap? (foreløbig titel)

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

Abstract

Artiklen diskuterer grundlaget for et begreb om 'omgivelser' uf fra et psykologisk perspektiv. Der tages afsæt i bidrag hertil fra den økologiske psykologi og gennem en analyse af Roger Barkers undersøgelse af et typisk udviklet barn og et barn født med et fysisk handikap diskuteres, hvordan den økologiske psykologis begreb om 'omgivelser' kan udvides gennem Vygotskys såkaldte 'defectology' (handicap-psykologi).
Bidragets oversatte titelBehavior Objects og defektologi (foreløbig titel): Hvem har handicap? (foreløbig titel)
OriginalsprogEngelsk
TitelPlaces, Sociality, and Ecological Psychology : Essays in Honor of Harry Heft
RedaktørerMiguel Segundo-Ortin, Manuel Heras-Escribano, Vicente Raja