Brug for kirkens stemme, når det gælder kunstig intelligens

Publikation: Bidrag til tidsskriftBidrag til avis - Kommentar/debatFormidling

Resumé

Det er ikke første gang i verdenshistorien, at vi mennesker bliver forskrækkede over vores egne opfindelser. Frankenstein-figuren er et urtema i menneskehedens korte eksistens her på Jorden. I modsætning til dyr kan mennesker nemlig skabe teknologi.I disse tider foregår den teknologiske frontforskning inden for kunstig intelligens. Maskiner, der på en eller anden måde begynder at tænke. De er måske ikke aktører på lige linje med mennesker, men snarere ”aktanter”, som den franske sociolog Bruno Latour ville sige det. De handler.
OriginalsprogDansk
TidsskriftKristeligt Dagblad
ISSN0904-6054
StatusUdgivet - 20 feb. 2019

Citer dette

@article{f97dc58063b546b2be3f4a84edebfcad,
title = "Brug for kirkens stemme, n{\aa}r det g{\ae}lder kunstig intelligens",
abstract = "Det er ikke f{\o}rste gang i verdenshistorien, at vi mennesker bliver forskr{\ae}kkede over vores egne opfindelser. Frankenstein-figuren er et urtema i menneskehedens korte eksistens her p{\aa} Jorden. I mods{\ae}tning til dyr kan mennesker nemlig skabe teknologi.I disse tider foreg{\aa}r den teknologiske frontforskning inden for kunstig intelligens. Maskiner, der p{\aa} en eller anden m{\aa}de begynder at t{\ae}nke. De er m{\aa}ske ikke akt{\o}rer p{\aa} lige linje med mennesker, men snarere ”aktanter”, som den franske sociolog Bruno Latour ville sige det. De handler.",
author = "Bj{\o}rn Thomassen",
year = "2019",
month = "2",
day = "20",
language = "Dansk",
journal = "Kristeligt Dagblad",
issn = "0904-6054",
publisher = "Kristeligt Dagblad A/S",

}

Brug for kirkens stemme, når det gælder kunstig intelligens. / Thomassen, Bjørn.

I: Kristeligt Dagblad, 20.02.2019.

Publikation: Bidrag til tidsskriftBidrag til avis - Kommentar/debatFormidling

TY - INPR

T1 - Brug for kirkens stemme, når det gælder kunstig intelligens

AU - Thomassen, Bjørn

PY - 2019/2/20

Y1 - 2019/2/20

N2 - Det er ikke første gang i verdenshistorien, at vi mennesker bliver forskrækkede over vores egne opfindelser. Frankenstein-figuren er et urtema i menneskehedens korte eksistens her på Jorden. I modsætning til dyr kan mennesker nemlig skabe teknologi.I disse tider foregår den teknologiske frontforskning inden for kunstig intelligens. Maskiner, der på en eller anden måde begynder at tænke. De er måske ikke aktører på lige linje med mennesker, men snarere ”aktanter”, som den franske sociolog Bruno Latour ville sige det. De handler.

AB - Det er ikke første gang i verdenshistorien, at vi mennesker bliver forskrækkede over vores egne opfindelser. Frankenstein-figuren er et urtema i menneskehedens korte eksistens her på Jorden. I modsætning til dyr kan mennesker nemlig skabe teknologi.I disse tider foregår den teknologiske frontforskning inden for kunstig intelligens. Maskiner, der på en eller anden måde begynder at tænke. De er måske ikke aktører på lige linje med mennesker, men snarere ”aktanter”, som den franske sociolog Bruno Latour ville sige det. De handler.

M3 - Bidrag til avis - Kommentar/debat

JO - Kristeligt Dagblad

JF - Kristeligt Dagblad

SN - 0904-6054

ER -