Borgere med multisygdom i nye rehabiliteringsforløb - brugerinddragelse eller borgerens inddragelse?

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

Den Danske velfærdsmodel med gratis hjemmehjælp er presset. Ny lovgivning om rehabiliteringsforløb i hjemmeplejen er et forsøg på at imødegå dette. Med et hverdagslivssociologisk perspektiv undersøges hvordan borgere med multisygdom håndterer rehabiliteringsforløb, og hvorvidt det er muligt for borgerne at inddrage forløbene meningsfuldt i deres hverdagsliv. I et etnografisk feltstudie er tre ægtepar og fire aleneboende borgere fulgt i rehabiliteringsforløb. Analysen viser variationer af borgernes håndteringer af rehabiliteringsforløb og en mulig bevægelse fra brugerinddragelse til borgerens meningsfulde inddragelse af rehabiliteringsforløb i tre interaktionsformer: ”at mødes i det fremmede”, ”en stillen-ind relation” og ”på egne ben”.
OriginalsprogDansk
TidsskriftTidsskrift for Velferdsforskning
Vol/bind22
Udgave nummer1
Sider (fra-til)59-73
ISSN0809-2052
StatusUdgivet - 15 mar. 2019

Emneord

  • Danske velfærdsmodel
  • Hverdagslivssociologi
  • Hjemmerehabilitering
  • Hjemmepleje
  • Serviceloven § 83a

Citer dette

@article{af50f8dce4b94e309be091991bd75101,
title = "Borgere med multisygdom i nye rehabiliteringsforl{\o}b - brugerinddragelse eller borgerens inddragelse?",
abstract = "Den Danske velf{\ae}rdsmodel med gratis hjemmehj{\ae}lp er presset. Ny lovgivning om rehabiliteringsforl{\o}b i hjemmeplejen er et fors{\o}g p{\aa} at im{\o}deg{\aa} dette. Med et hverdagslivssociologisk perspektiv unders{\o}ges hvordan borgere med multisygdom h{\aa}ndterer rehabiliteringsforl{\o}b, og hvorvidt det er muligt for borgerne at inddrage forl{\o}bene meningsfuldt i deres hverdagsliv. I et etnografisk feltstudie er tre {\ae}gtepar og fire aleneboende borgere fulgt i rehabiliteringsforl{\o}b. Analysen viser variationer af borgernes h{\aa}ndteringer af rehabiliteringsforl{\o}b og en mulig bev{\ae}gelse fra brugerinddragelse til borgerens meningsfulde inddragelse af rehabiliteringsforl{\o}b i tre interaktionsformer: ”at m{\o}des i det fremmede”, ”en stillen-ind relation” og ”p{\aa} egne ben”.",
keywords = "Danske velf{\ae}rdsmodel, Hverdagslivssociologi, Hjemmerehabilitering, Hjemmepleje, Serviceloven § 83a",
author = "Helle Vedsegaard",
year = "2019",
month = "3",
day = "15",
language = "Dansk",
volume = "22",
pages = "59--73",
journal = "Tidsskrift for Velferdsforskning",
issn = "0809-2052",
publisher = "Fagbokforlaget",
number = "1",

}

Borgere med multisygdom i nye rehabiliteringsforløb - brugerinddragelse eller borgerens inddragelse? / Vedsegaard, Helle.

I: Tidsskrift for Velferdsforskning, Bind 22, Nr. 1, 15.03.2019, s. 59-73.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Borgere med multisygdom i nye rehabiliteringsforløb - brugerinddragelse eller borgerens inddragelse?

AU - Vedsegaard, Helle

PY - 2019/3/15

Y1 - 2019/3/15

N2 - Den Danske velfærdsmodel med gratis hjemmehjælp er presset. Ny lovgivning om rehabiliteringsforløb i hjemmeplejen er et forsøg på at imødegå dette. Med et hverdagslivssociologisk perspektiv undersøges hvordan borgere med multisygdom håndterer rehabiliteringsforløb, og hvorvidt det er muligt for borgerne at inddrage forløbene meningsfuldt i deres hverdagsliv. I et etnografisk feltstudie er tre ægtepar og fire aleneboende borgere fulgt i rehabiliteringsforløb. Analysen viser variationer af borgernes håndteringer af rehabiliteringsforløb og en mulig bevægelse fra brugerinddragelse til borgerens meningsfulde inddragelse af rehabiliteringsforløb i tre interaktionsformer: ”at mødes i det fremmede”, ”en stillen-ind relation” og ”på egne ben”.

AB - Den Danske velfærdsmodel med gratis hjemmehjælp er presset. Ny lovgivning om rehabiliteringsforløb i hjemmeplejen er et forsøg på at imødegå dette. Med et hverdagslivssociologisk perspektiv undersøges hvordan borgere med multisygdom håndterer rehabiliteringsforløb, og hvorvidt det er muligt for borgerne at inddrage forløbene meningsfuldt i deres hverdagsliv. I et etnografisk feltstudie er tre ægtepar og fire aleneboende borgere fulgt i rehabiliteringsforløb. Analysen viser variationer af borgernes håndteringer af rehabiliteringsforløb og en mulig bevægelse fra brugerinddragelse til borgerens meningsfulde inddragelse af rehabiliteringsforløb i tre interaktionsformer: ”at mødes i det fremmede”, ”en stillen-ind relation” og ”på egne ben”.

KW - Danske velfærdsmodel

KW - Hverdagslivssociologi

KW - Hjemmerehabilitering

KW - Hjemmepleje

KW - Serviceloven § 83a

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 22

SP - 59

EP - 73

JO - Tidsskrift for Velferdsforskning

JF - Tidsskrift for Velferdsforskning

SN - 0809-2052

IS - 1

ER -