Boligmarkedet på Vestlolland: Udbud og efterspørgsel

En undersøgelse af boligpræferencer blandt midaldrende og ældre på Vestlolland

Freja Friis, Rune Holst Scherg, Helle Nørgaard, Hans Thor Andersen

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

Resumé

I rapporten kortlægges boligønsker og boligbehov hos den Vestlollandske midaldrende og ældre befolkningsgruppe (55+ årige), og efterspørgslen efter nybyggeri af ældrevenlige boliger på Vestlolland vurderes. Dette sker gennem dels en analyse af de nuværende forhold og flyttemønstre, dels en analyse af målgruppens egne forventninger til fremtidige boligønsker. Rapportens hovedkonklusion er, at der er stor efterspørgsel efter rækkehuse, samt at der blandt de ældre og midaldrende husejere er stor interesse for at flytte til mindre og ældreegnede boliger, når den fysiske funktionsevne nedsættes. Interessen er primært rettet mod rækkehuse (og gerne almene) med bymæssig beliggenhed. Denne boligefterspørgsel er med til at skabe en ubalance mellem boligudbuddet, der består af mange ofte ikke-tidssvarende boliger.
OriginalsprogDansk
ForlagSBI forlag
StatusUdgivet - 2014
Udgivet eksterntJa

Citer dette

@book{7e688af63e024bcb9a1130dc2317881f,
title = "Boligmarkedet p{\aa} Vestlolland: Udbud og eftersp{\o}rgsel: En unders{\o}gelse af boligpr{\ae}ferencer blandt midaldrende og {\ae}ldre p{\aa} Vestlolland",
abstract = "I rapporten kortl{\ae}gges bolig{\o}nsker og boligbehov hos den Vestlollandske midaldrende og {\ae}ldre befolkningsgruppe (55+ {\aa}rige), og eftersp{\o}rgslen efter nybyggeri af {\ae}ldrevenlige boliger p{\aa} Vestlolland vurderes. Dette sker gennem dels en analyse af de nuv{\ae}rende forhold og flyttem{\o}nstre, dels en analyse af m{\aa}lgruppens egne forventninger til fremtidige bolig{\o}nsker. Rapportens hovedkonklusion er, at der er stor eftersp{\o}rgsel efter r{\ae}kkehuse, samt at der blandt de {\ae}ldre og midaldrende husejere er stor interesse for at flytte til mindre og {\ae}ldreegnede boliger, n{\aa}r den fysiske funktionsevne neds{\ae}ttes. Interessen er prim{\ae}rt rettet mod r{\ae}kkehuse (og gerne almene) med bym{\ae}ssig beliggenhed. Denne boligeftersp{\o}rgsel er med til at skabe en ubalance mellem boligudbuddet, der best{\aa}r af mange ofte ikke-tidssvarende boliger.",
author = "Freja Friis and Scherg, {Rune Holst} and Helle N{\o}rgaard and Andersen, {Hans Thor}",
year = "2014",
language = "Dansk",
publisher = "SBI forlag",

}

Boligmarkedet på Vestlolland: Udbud og efterspørgsel : En undersøgelse af boligpræferencer blandt midaldrende og ældre på Vestlolland. / Friis, Freja; Scherg, Rune Holst; Nørgaard, Helle; Andersen, Hans Thor.

SBI forlag, 2014.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

TY - BOOK

T1 - Boligmarkedet på Vestlolland: Udbud og efterspørgsel

T2 - En undersøgelse af boligpræferencer blandt midaldrende og ældre på Vestlolland

AU - Friis, Freja

AU - Scherg, Rune Holst

AU - Nørgaard, Helle

AU - Andersen, Hans Thor

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - I rapporten kortlægges boligønsker og boligbehov hos den Vestlollandske midaldrende og ældre befolkningsgruppe (55+ årige), og efterspørgslen efter nybyggeri af ældrevenlige boliger på Vestlolland vurderes. Dette sker gennem dels en analyse af de nuværende forhold og flyttemønstre, dels en analyse af målgruppens egne forventninger til fremtidige boligønsker. Rapportens hovedkonklusion er, at der er stor efterspørgsel efter rækkehuse, samt at der blandt de ældre og midaldrende husejere er stor interesse for at flytte til mindre og ældreegnede boliger, når den fysiske funktionsevne nedsættes. Interessen er primært rettet mod rækkehuse (og gerne almene) med bymæssig beliggenhed. Denne boligefterspørgsel er med til at skabe en ubalance mellem boligudbuddet, der består af mange ofte ikke-tidssvarende boliger.

AB - I rapporten kortlægges boligønsker og boligbehov hos den Vestlollandske midaldrende og ældre befolkningsgruppe (55+ årige), og efterspørgslen efter nybyggeri af ældrevenlige boliger på Vestlolland vurderes. Dette sker gennem dels en analyse af de nuværende forhold og flyttemønstre, dels en analyse af målgruppens egne forventninger til fremtidige boligønsker. Rapportens hovedkonklusion er, at der er stor efterspørgsel efter rækkehuse, samt at der blandt de ældre og midaldrende husejere er stor interesse for at flytte til mindre og ældreegnede boliger, når den fysiske funktionsevne nedsættes. Interessen er primært rettet mod rækkehuse (og gerne almene) med bymæssig beliggenhed. Denne boligefterspørgsel er med til at skabe en ubalance mellem boligudbuddet, der består af mange ofte ikke-tidssvarende boliger.

M3 - Bog

BT - Boligmarkedet på Vestlolland: Udbud og efterspørgsel

PB - SBI forlag

ER -