Bladet fra munden

mod og vilje til et godt arbejdsliv

Janne Gleerup (Redaktør)

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportAntologiForskningpeer review

Resumé

Antologien 'Bladet fra munden - mod og vilje til et godt arbejdsliv' søger at skabe sammenhæng på tværs af forskellige aktører (praktikere, teore­tikere og borgere). Ambitionen er at skærpe den samfundsmæssige opmærksomhed på samspillet mellem samfundsmæssige beslutninger på den ene side - og vilkårene for arbejdet i den offentlige sektor på den anden side.

De syv kapitler er skrevet af ni velestimerede forskere. De bringer begreber som aner­kendelse, demokrati, bæredygtighed og myndighed i spil på tværs af forskningstraditioner. Der bliver bygget bro mellem meget konkrete oplevelser på arbejdspladsniveau og et mere abstrakt viden­skabs­­niveau.

To mennesker, der i kraft af deres position har kunnet påvirke politik og debat – har også velvilligt bidraget med deres historier fra mødet med sundhedsvæsnet, og giver deres bud på forslag til forandringer.

Bogens konkrete udgangspunkt er sygeplejerskers oplevelser, men konklusionerne og den viden og de visioner antologien lægger op til, gælder langt bredere. Det gør den – efter vores mening – i høj grad værd at læse og give liv i diskussions- og beslutningsprocesser om velfærdssamfundet og arbejdsmiljøet i frem­tidens Danmark.

Antologiens titel
Antologien har vi kaldt 'Bladet fra munden - mod og vilje til et godt arbejdsliv'. Det er et signal om, at det er nødvendigt at give rum for medarbejdernes stemmer, når de beretter om hverdagen på de offentlige arbejdspladser. Det er nødvendigt at lytte til patienter/borgere og deres pårørende, når de beretter om oplevelser fra mødet med sundhedsvæsnet eller andre af vores velfærdsinstitutioner. Det er nødvendigt for, at vi kan blive kloge på de afledte effekter, som beslutninger langt fra den enkelte arbejdsplads kan have på kvalitet og arbejdsmiljø.

Det kræver mod og vilje af dem, der tager ordet i debatten. Og det kræver mod og vilje at lytte aktivt og handle på det, der bliver fortalt, og holde sig for øje at sikre en bæredygtig offentlig sektor, der kan yde høj faglig kvalitet og sikre et godt arbejdsliv for de medarbej­dere, som skal holde til et helt arbejdsliv
OriginalsprogDansk
Udgivelses stedArcoRoundborg A/S
ForlagDansk Sygeplejerad
Vol/bind1
Udgave1
Antal sider135
ISBN (Trykt)9788772669991
StatusUdgivet - 1 dec. 2015

Citer dette

Gleerup, J. (red.) (2015). Bladet fra munden: mod og vilje til et godt arbejdsliv. (1 udg.) ArcoRoundborg A/S: Dansk Sygeplejerad.
Gleerup, Janne (Redaktør). / Bladet fra munden : mod og vilje til et godt arbejdsliv. 1 udg. ArcoRoundborg A/S : Dansk Sygeplejerad, 2015. 135 s.
@book{a06c081ba93d48219d83b9af4170418a,
title = "Bladet fra munden: mod og vilje til et godt arbejdsliv",
abstract = "Antologien 'Bladet fra munden - mod og vilje til et godt arbejdsliv' s{\o}ger at skabe sammenh{\ae}ng p{\aa} tv{\ae}rs af forskellige akt{\o}rer (praktikere, teore­tikere og borgere). Ambitionen er at sk{\ae}rpe den samfundsm{\ae}ssige opm{\ae}rksomhed p{\aa} samspillet mellem samfundsm{\ae}ssige beslutninger p{\aa} den ene side - og vilk{\aa}rene for arbejdet i den offentlige sektor p{\aa} den anden side.De syv kapitler er skrevet af ni velestimerede forskere. De bringer begreber som aner­kendelse, demokrati, b{\ae}redygtighed og myndighed i spil p{\aa} tv{\ae}rs af forskningstraditioner. Der bliver bygget bro mellem meget konkrete oplevelser p{\aa} arbejdspladsniveau og et mere abstrakt viden­skabs­­niveau.To mennesker, der i kraft af deres position har kunnet p{\aa}virke politik og debat – har ogs{\aa} velvilligt bidraget med deres historier fra m{\o}det med sundhedsv{\ae}snet, og giver deres bud p{\aa} forslag til forandringer.Bogens konkrete udgangspunkt er sygeplejerskers oplevelser, men konklusionerne og den viden og de visioner antologien l{\ae}gger op til, g{\ae}lder langt bredere. Det g{\o}r den – efter vores mening – i h{\o}j grad v{\ae}rd at l{\ae}se og give liv i diskussions- og beslutningsprocesser om velf{\ae}rdssamfundet og arbejdsmilj{\o}et i frem­tidens Danmark.Antologiens titelAntologien har vi kaldt 'Bladet fra munden - mod og vilje til et godt arbejdsliv'. Det er et signal om, at det er n{\o}dvendigt at give rum for medarbejdernes stemmer, n{\aa}r de beretter om hverdagen p{\aa} de offentlige arbejdspladser. Det er n{\o}dvendigt at lytte til patienter/borgere og deres p{\aa}r{\o}rende, n{\aa}r de beretter om oplevelser fra m{\o}det med sundhedsv{\ae}snet eller andre af vores velf{\ae}rdsinstitutioner. Det er n{\o}dvendigt for, at vi kan blive kloge p{\aa} de afledte effekter, som beslutninger langt fra den enkelte arbejdsplads kan have p{\aa} kvalitet og arbejdsmilj{\o}.Det kr{\ae}ver mod og vilje af dem, der tager ordet i debatten. Og det kr{\ae}ver mod og vilje at lytte aktivt og handle p{\aa} det, der bliver fortalt, og holde sig for {\o}je at sikre en b{\ae}redygtig offentlig sektor, der kan yde h{\o}j faglig kvalitet og sikre et godt arbejdsliv for de medarbej­dere, som skal holde til et helt arbejdsliv",
editor = "Janne Gleerup",
year = "2015",
month = "12",
day = "1",
language = "Dansk",
isbn = "9788772669991",
volume = "1",
publisher = "Dansk Sygeplejerad",
edition = "1",

}

Gleerup, J (red.) 2015, Bladet fra munden: mod og vilje til et godt arbejdsliv. bind 1, 1 udg, Dansk Sygeplejerad, ArcoRoundborg A/S.

Bladet fra munden : mod og vilje til et godt arbejdsliv. / Gleerup, Janne (Redaktør).

1 udg. ArcoRoundborg A/S : Dansk Sygeplejerad, 2015. 135 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportAntologiForskningpeer review

TY - BOOK

T1 - Bladet fra munden

T2 - mod og vilje til et godt arbejdsliv

A2 - Gleerup, Janne

PY - 2015/12/1

Y1 - 2015/12/1

N2 - Antologien 'Bladet fra munden - mod og vilje til et godt arbejdsliv' søger at skabe sammenhæng på tværs af forskellige aktører (praktikere, teore­tikere og borgere). Ambitionen er at skærpe den samfundsmæssige opmærksomhed på samspillet mellem samfundsmæssige beslutninger på den ene side - og vilkårene for arbejdet i den offentlige sektor på den anden side.De syv kapitler er skrevet af ni velestimerede forskere. De bringer begreber som aner­kendelse, demokrati, bæredygtighed og myndighed i spil på tværs af forskningstraditioner. Der bliver bygget bro mellem meget konkrete oplevelser på arbejdspladsniveau og et mere abstrakt viden­skabs­­niveau.To mennesker, der i kraft af deres position har kunnet påvirke politik og debat – har også velvilligt bidraget med deres historier fra mødet med sundhedsvæsnet, og giver deres bud på forslag til forandringer.Bogens konkrete udgangspunkt er sygeplejerskers oplevelser, men konklusionerne og den viden og de visioner antologien lægger op til, gælder langt bredere. Det gør den – efter vores mening – i høj grad værd at læse og give liv i diskussions- og beslutningsprocesser om velfærdssamfundet og arbejdsmiljøet i frem­tidens Danmark.Antologiens titelAntologien har vi kaldt 'Bladet fra munden - mod og vilje til et godt arbejdsliv'. Det er et signal om, at det er nødvendigt at give rum for medarbejdernes stemmer, når de beretter om hverdagen på de offentlige arbejdspladser. Det er nødvendigt at lytte til patienter/borgere og deres pårørende, når de beretter om oplevelser fra mødet med sundhedsvæsnet eller andre af vores velfærdsinstitutioner. Det er nødvendigt for, at vi kan blive kloge på de afledte effekter, som beslutninger langt fra den enkelte arbejdsplads kan have på kvalitet og arbejdsmiljø.Det kræver mod og vilje af dem, der tager ordet i debatten. Og det kræver mod og vilje at lytte aktivt og handle på det, der bliver fortalt, og holde sig for øje at sikre en bæredygtig offentlig sektor, der kan yde høj faglig kvalitet og sikre et godt arbejdsliv for de medarbej­dere, som skal holde til et helt arbejdsliv

AB - Antologien 'Bladet fra munden - mod og vilje til et godt arbejdsliv' søger at skabe sammenhæng på tværs af forskellige aktører (praktikere, teore­tikere og borgere). Ambitionen er at skærpe den samfundsmæssige opmærksomhed på samspillet mellem samfundsmæssige beslutninger på den ene side - og vilkårene for arbejdet i den offentlige sektor på den anden side.De syv kapitler er skrevet af ni velestimerede forskere. De bringer begreber som aner­kendelse, demokrati, bæredygtighed og myndighed i spil på tværs af forskningstraditioner. Der bliver bygget bro mellem meget konkrete oplevelser på arbejdspladsniveau og et mere abstrakt viden­skabs­­niveau.To mennesker, der i kraft af deres position har kunnet påvirke politik og debat – har også velvilligt bidraget med deres historier fra mødet med sundhedsvæsnet, og giver deres bud på forslag til forandringer.Bogens konkrete udgangspunkt er sygeplejerskers oplevelser, men konklusionerne og den viden og de visioner antologien lægger op til, gælder langt bredere. Det gør den – efter vores mening – i høj grad værd at læse og give liv i diskussions- og beslutningsprocesser om velfærdssamfundet og arbejdsmiljøet i frem­tidens Danmark.Antologiens titelAntologien har vi kaldt 'Bladet fra munden - mod og vilje til et godt arbejdsliv'. Det er et signal om, at det er nødvendigt at give rum for medarbejdernes stemmer, når de beretter om hverdagen på de offentlige arbejdspladser. Det er nødvendigt at lytte til patienter/borgere og deres pårørende, når de beretter om oplevelser fra mødet med sundhedsvæsnet eller andre af vores velfærdsinstitutioner. Det er nødvendigt for, at vi kan blive kloge på de afledte effekter, som beslutninger langt fra den enkelte arbejdsplads kan have på kvalitet og arbejdsmiljø.Det kræver mod og vilje af dem, der tager ordet i debatten. Og det kræver mod og vilje at lytte aktivt og handle på det, der bliver fortalt, og holde sig for øje at sikre en bæredygtig offentlig sektor, der kan yde høj faglig kvalitet og sikre et godt arbejdsliv for de medarbej­dere, som skal holde til et helt arbejdsliv

M3 - Antologi

SN - 9788772669991

VL - 1

BT - Bladet fra munden

PB - Dansk Sygeplejerad

CY - ArcoRoundborg A/S

ER -

Gleerup J, (ed.). Bladet fra munden: mod og vilje til et godt arbejdsliv. 1 udg. ArcoRoundborg A/S: Dansk Sygeplejerad, 2015. 135 s.