Bladet fra munden: mod og vilje til et godt arbejdsliv

Janne Gleerup (Redaktør)

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportAntologiForskningpeer review

Abstract

Antologien 'Bladet fra munden - mod og vilje til et godt arbejdsliv' søger at skabe sammenhæng på tværs af forskellige aktører (praktikere, teore­tikere og borgere). Ambitionen er at skærpe den samfundsmæssige opmærksomhed på samspillet mellem samfundsmæssige beslutninger på den ene side - og vilkårene for arbejdet i den offentlige sektor på den anden side.

De syv kapitler er skrevet af ni velestimerede forskere. De bringer begreber som aner­kendelse, demokrati, bæredygtighed og myndighed i spil på tværs af forskningstraditioner. Der bliver bygget bro mellem meget konkrete oplevelser på arbejdspladsniveau og et mere abstrakt viden­skabs­­niveau.

To mennesker, der i kraft af deres position har kunnet påvirke politik og debat – har også velvilligt bidraget med deres historier fra mødet med sundhedsvæsnet, og giver deres bud på forslag til forandringer.

Bogens konkrete udgangspunkt er sygeplejerskers oplevelser, men konklusionerne og den viden og de visioner antologien lægger op til, gælder langt bredere. Det gør den – efter vores mening – i høj grad værd at læse og give liv i diskussions- og beslutningsprocesser om velfærdssamfundet og arbejdsmiljøet i frem­tidens Danmark.

Antologiens titel
Antologien har vi kaldt 'Bladet fra munden - mod og vilje til et godt arbejdsliv'. Det er et signal om, at det er nødvendigt at give rum for medarbejdernes stemmer, når de beretter om hverdagen på de offentlige arbejdspladser. Det er nødvendigt at lytte til patienter/borgere og deres pårørende, når de beretter om oplevelser fra mødet med sundhedsvæsnet eller andre af vores velfærdsinstitutioner. Det er nødvendigt for, at vi kan blive kloge på de afledte effekter, som beslutninger langt fra den enkelte arbejdsplads kan have på kvalitet og arbejdsmiljø.

Det kræver mod og vilje af dem, der tager ordet i debatten. Og det kræver mod og vilje at lytte aktivt og handle på det, der bliver fortalt, og holde sig for øje at sikre en bæredygtig offentlig sektor, der kan yde høj faglig kvalitet og sikre et godt arbejdsliv for de medarbej­dere, som skal holde til et helt arbejdsliv
OriginalsprogDansk
UdgivelsesstedArcoRoundborg A/S
ForlagDansk Sygeplejerad
Antal sider135
ISBN (Trykt)9788772669991
StatusUdgivet - 1 dec. 2015

Citer dette