Bioanalytikerfaget og teknologiudviklingen: Konsekvenser for arbejde og uddannelse

Anders Siig Andersen, Maria Therese Llambias, Simon Heilesen

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

  Resumé

  Artiklen søger at belyse nogle aspekter af teknologiudviklingens betydning for arbejdet som bioanalytiker og for uddannelsen til dette arbejde. Først diskuteres forholdet mellem udviklingen af teknologi, arbejdsfunktioner og uddannelse på et alment niveau i forhold til det bioanalytiske arbejde, herunder begreberne velfærdsteknologi og profession. Dernæst analyseres den teknologiske udvikling inden for det bioanalytiske område med fokus på udviklingsmuligheder og -risici. Endelig diskuteres, hvordan den teknologiske udvikling har haft betydning for bioanalytikeruddannelsen samt hvilke dilemmaer, uddannelsen aktuelt er præget af.
  OriginalsprogDansk
  TitelVelfærd, teknologi og læring i et professionsperspektiv
  RedaktørerKathrine Krageskov Eriksen, Mikala Hansbøl, Niels Henrik Helms, Michelle Vestbo
  Udgivelses stedSorø
  ForlagUCSJ Forlag
  Publikationsdatoapr. 2015
  Sider163-179
  ISBN (Trykt)978-87-92717-32-0
  ISBN (Elektronisk)978-87-92717-33-7
  StatusUdgivet - apr. 2015

  Emneord

  • Velfærdsteknologi
  • professionsuddannelse
  • bioanalytiker

  Citer dette

  Andersen, A. S., Llambias, M. T., & Heilesen, S. (2015). Bioanalytikerfaget og teknologiudviklingen: Konsekvenser for arbejde og uddannelse. I K. Krageskov Eriksen, M. Hansbøl, N. H. Helms, & M. Vestbo (red.), Velfærd, teknologi og læring i et professionsperspektiv (s. 163-179). Sorø: UCSJ Forlag.
  Andersen, Anders Siig ; Llambias, Maria Therese ; Heilesen, Simon. / Bioanalytikerfaget og teknologiudviklingen: Konsekvenser for arbejde og uddannelse. Velfærd, teknologi og læring i et professionsperspektiv. red. / Kathrine Krageskov Eriksen ; Mikala Hansbøl ; Niels Henrik Helms ; Michelle Vestbo. Sorø : UCSJ Forlag, 2015. s. 163-179
  @inbook{3156265cd32840458c44336e20753c40,
  title = "Bioanalytikerfaget og teknologiudviklingen: Konsekvenser for arbejde og uddannelse",
  abstract = "Artiklen s{\o}ger at belyse nogle aspekter af teknologiudviklingens betydning for arbejdet som bioanalytiker og for uddannelsen til dette arbejde. F{\o}rst diskuteres forholdet mellem udviklingen af teknologi, arbejdsfunktioner og uddannelse p{\aa} et alment niveau i forhold til det bioanalytiske arbejde, herunder begreberne velf{\ae}rdsteknologi og profession. Dern{\ae}st analyseres den teknologiske udvikling inden for det bioanalytiske omr{\aa}de med fokus p{\aa} udviklingsmuligheder og -risici. Endelig diskuteres, hvordan den teknologiske udvikling har haft betydning for bioanalytikeruddannelsen samt hvilke dilemmaer, uddannelsen aktuelt er pr{\ae}get af.",
  keywords = "Velf{\ae}rdsteknologi, professionsuddannelse, bioanalytiker",
  author = "Andersen, {Anders Siig} and Llambias, {Maria Therese} and Simon Heilesen",
  year = "2015",
  month = "4",
  language = "Dansk",
  isbn = "978-87-92717-32-0",
  pages = "163--179",
  editor = "{Krageskov Eriksen}, Kathrine and Mikala Hansb{\o}l and Helms, {Niels Henrik} and Michelle Vestbo",
  booktitle = "Velf{\ae}rd, teknologi og l{\ae}ring i et professionsperspektiv",
  publisher = "UCSJ Forlag",

  }

  Andersen, AS, Llambias, MT & Heilesen, S 2015, Bioanalytikerfaget og teknologiudviklingen: Konsekvenser for arbejde og uddannelse. i K Krageskov Eriksen, M Hansbøl, NH Helms & M Vestbo (red), Velfærd, teknologi og læring i et professionsperspektiv. UCSJ Forlag, Sorø, s. 163-179.

  Bioanalytikerfaget og teknologiudviklingen: Konsekvenser for arbejde og uddannelse. / Andersen, Anders Siig; Llambias, Maria Therese; Heilesen, Simon.

  Velfærd, teknologi og læring i et professionsperspektiv. red. / Kathrine Krageskov Eriksen; Mikala Hansbøl; Niels Henrik Helms; Michelle Vestbo. Sorø : UCSJ Forlag, 2015. s. 163-179.

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

  TY - CHAP

  T1 - Bioanalytikerfaget og teknologiudviklingen: Konsekvenser for arbejde og uddannelse

  AU - Andersen, Anders Siig

  AU - Llambias, Maria Therese

  AU - Heilesen, Simon

  PY - 2015/4

  Y1 - 2015/4

  N2 - Artiklen søger at belyse nogle aspekter af teknologiudviklingens betydning for arbejdet som bioanalytiker og for uddannelsen til dette arbejde. Først diskuteres forholdet mellem udviklingen af teknologi, arbejdsfunktioner og uddannelse på et alment niveau i forhold til det bioanalytiske arbejde, herunder begreberne velfærdsteknologi og profession. Dernæst analyseres den teknologiske udvikling inden for det bioanalytiske område med fokus på udviklingsmuligheder og -risici. Endelig diskuteres, hvordan den teknologiske udvikling har haft betydning for bioanalytikeruddannelsen samt hvilke dilemmaer, uddannelsen aktuelt er præget af.

  AB - Artiklen søger at belyse nogle aspekter af teknologiudviklingens betydning for arbejdet som bioanalytiker og for uddannelsen til dette arbejde. Først diskuteres forholdet mellem udviklingen af teknologi, arbejdsfunktioner og uddannelse på et alment niveau i forhold til det bioanalytiske arbejde, herunder begreberne velfærdsteknologi og profession. Dernæst analyseres den teknologiske udvikling inden for det bioanalytiske område med fokus på udviklingsmuligheder og -risici. Endelig diskuteres, hvordan den teknologiske udvikling har haft betydning for bioanalytikeruddannelsen samt hvilke dilemmaer, uddannelsen aktuelt er præget af.

  KW - Velfærdsteknologi

  KW - professionsuddannelse

  KW - bioanalytiker

  M3 - Bidrag til bog/antologi

  SN - 978-87-92717-32-0

  SP - 163

  EP - 179

  BT - Velfærd, teknologi og læring i et professionsperspektiv

  A2 - Krageskov Eriksen, Kathrine

  A2 - Hansbøl, Mikala

  A2 - Helms, Niels Henrik

  A2 - Vestbo, Michelle

  PB - UCSJ Forlag

  CY - Sorø

  ER -

  Andersen AS, Llambias MT, Heilesen S. Bioanalytikerfaget og teknologiudviklingen: Konsekvenser for arbejde og uddannelse. I Krageskov Eriksen K, Hansbøl M, Helms NH, Vestbo M, red., Velfærd, teknologi og læring i et professionsperspektiv. Sorø: UCSJ Forlag. 2015. s. 163-179