Billeder i hovedet

Etniske minoritetsdrenge i erhvervsuddannelse

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

Resumé

TitelDrenge og maskuliniteter i ungdomsuddannelserne
RedaktørerChristian Helms Jørgensen
Udgivelses stedFrederiksberg
ForlagRoskilde Universitetsforlag
Publikationsdatoaug. 2013
Sider225-242
Kapitel12
ISBN (Trykt)978-87-7867-397-8
StatusUdgivet - aug. 2013

• Erhvervsuddannelse
  • etniske minoritetselever
  • biografi
  • læringskultur

Pedersen, M. S. (2013). Billeder i hovedet: Etniske minoritetsdrenge i erhvervsuddannelse. I C. Helms Jørgensen (red.), Drenge og maskuliniteter i ungdomsuddannelserne (s. 225-242). Frederiksberg: Roskilde Universitetsforlag.
Pedersen, Michael Svendsen. / Billeder i hovedet : Etniske minoritetsdrenge i erhvervsuddannelse. Drenge og maskuliniteter i ungdomsuddannelserne. red. / Christian Helms Jørgensen. Frederiksberg : Roskilde Universitetsforlag, 2013. s. 225-242
@inbook{9c4bc53817ef4d64987059d92d91862c,
title = "Billeder i hovedet: Etniske minoritetsdrenge i erhvervsuddannelse",
abstract = "K{\o}n og etnicitet er blevet til forklaringer p{\aa} problemer som uddannelsesdeltagelse og frafald i erhvervsuddannelserne, og etniske minoritetsdrenge er blevet udpeget som s{\ae}rligt 'udsatte'. Her er det vigtigt at se mere konkret p{\aa}, hvilke drenge der har hvilke problemer, og hvorfor de er et problem for skolerne. I denne artikel fors{\o}ger jeg med udgangspunkt i interviews med etniske minoritetsdrenge i en hg-klasse p{\aa} en handelsskole og gennem observationer af den undervisning, de deltager i, at belyse, hvordan samspillet mellem elevernes biografi og uddannelsens l{\ae}ringskultur har betydning for deres uddannelsesdeltagelse og l{\ae}ring. P{\aa} denne baggrund problematiserer jeg den m{\aa}de, k{\o}n og etnicitet kan blive gjort usynlig i en konkrete uddannelsessammenh{\ae}ng, og giver nogle bud p{\aa}, hvordan l{\ae}ringskulturen kan {\ae}ndres, s{\aa} eleverne f{\aa}r bedre mulighed for at give mening til deres deltagelse i uddannelsen.",
keywords = "Erhvervsuddannelse, etniske minoritetselever, biografi, l{\ae}ringskultur",
author = "Pedersen, {Michael Svendsen}",
year = "2013",
month = "8",
isbn = "978-87-7867-397-8",
pages = "225--242",
editor = "{Helms J{\o}rgensen}, {Christian }",
booktitle = "Drenge og maskuliniteter i ungdomsuddannelserne",
publisher = "Roskilde Universitetsforlag",

Pedersen, MS 2013, Billeder i hovedet: Etniske minoritetsdrenge i erhvervsuddannelse. i C Helms Jørgensen (red.), Drenge og maskuliniteter i ungdomsuddannelserne. Roskilde Universitetsforlag, Frederiksberg, s. 225-242.

Billeder i hovedet : Etniske minoritetsdrenge i erhvervsuddannelse. / Pedersen, Michael Svendsen.

Drenge og maskuliniteter i ungdomsuddannelserne. red. / Christian Helms Jørgensen. Frederiksberg : Roskilde Universitetsforlag, 2013. s. 225-242.

TY - CHAP

T1 - Billeder i hovedet

T2 - Etniske minoritetsdrenge i erhvervsuddannelse

AU - Pedersen, Michael Svendsen

PY - 2013/8

Y1 - 2013/8

N2 - Køn og etnicitet er blevet til forklaringer på problemer som uddannelsesdeltagelse og frafald i erhvervsuddannelserne, og etniske minoritetsdrenge er blevet udpeget som særligt 'udsatte'. Her er det vigtigt at se mere konkret på, hvilke drenge der har hvilke problemer, og hvorfor de er et problem for skolerne. I denne artikel forsøger jeg med udgangspunkt i interviews med etniske minoritetsdrenge i en hg-klasse på en handelsskole og gennem observationer af den undervisning, de deltager i, at belyse, hvordan samspillet mellem elevernes biografi og uddannelsens læringskultur har betydning for deres uddannelsesdeltagelse og læring. På denne baggrund problematiserer jeg den måde, køn og etnicitet kan blive gjort usynlig i en konkrete uddannelsessammenhæng, og giver nogle bud på, hvordan læringskulturen kan ændres, så eleverne får bedre mulighed for at give mening til deres deltagelse i uddannelsen.

AB - Køn og etnicitet er blevet til forklaringer på problemer som uddannelsesdeltagelse og frafald i erhvervsuddannelserne, og etniske minoritetsdrenge er blevet udpeget som særligt 'udsatte'. Her er det vigtigt at se mere konkret på, hvilke drenge der har hvilke problemer, og hvorfor de er et problem for skolerne. I denne artikel forsøger jeg med udgangspunkt i interviews med etniske minoritetsdrenge i en hg-klasse på en handelsskole og gennem observationer af den undervisning, de deltager i, at belyse, hvordan samspillet mellem elevernes biografi og uddannelsens læringskultur har betydning for deres uddannelsesdeltagelse og læring. På denne baggrund problematiserer jeg den måde, køn og etnicitet kan blive gjort usynlig i en konkrete uddannelsessammenhæng, og giver nogle bud på, hvordan læringskulturen kan ændres, så eleverne får bedre mulighed for at give mening til deres deltagelse i uddannelsen.

KW - Erhvervsuddannelse

KW - etniske minoritetselever

KW - biografi

KW - læringskultur