Bibemærkninger til den kognitive kapitalisme

  Publikation: Bidrag til tidsskriftKommentar/debatForskning

  Resumé

  Med den franske økonom Yann Moulier-Boutangs vision om pollensamfundet sættes viden - og ikke mindst vores forståelse af vidensarbejderen - i et nyt lys. Lars Axel Pedersen analyserer, med Marx under den ene arm og Lyotard under den anden, forestillingen om de fritsvævende og altbestøvende vidensarbejdere, der klarer sig selv og gratis leverer uanede positive eksternaliteter til kapitalen og samfundet. Men drømmen kan selvfølgelig ikke baseres på rene eksternaliteter alene. Der er som bekendt no such thing as a free lunch, og selv en vidensarbejder må have noget at internalisere i sin mave. (Redaktionens resumé)
  OriginalsprogDansk
  Tidsskriftturbulens.net - Forum for Samtidsreflektion
  Vol/bind1
  Udgave nummer1
  Sider (fra-til)140-145
  Antal sider6
  ISSN1903-7775
  StatusUdgivet - 2009

  Emneord

  • kognitiv kapitalisme
  • eksternaliteter
  • pollensamfund
  • videnssamfund

  Citer dette

  @article{fab712300eb711dfb779000ea68e967b,
  title = "Bibem{\ae}rkninger til den kognitive kapitalisme",
  abstract = "Med den franske {\o}konom Yann Moulier-Boutangs vision om pollensamfundet s{\ae}ttes viden - og ikke mindst vores forst{\aa}else af vidensarbejderen - i et nyt lys. Lars Axel Pedersen analyserer, med Marx under den ene arm og Lyotard under den anden, forestillingen om de fritsv{\ae}vende og altbest{\o}vende vidensarbejdere, der klarer sig selv og gratis leverer uanede positive eksternaliteter til kapitalen og samfundet. Men dr{\o}mmen kan selvf{\o}lgelig ikke baseres p{\aa} rene eksternaliteter alene. Der er som bekendt no such thing as a free lunch, og selv en vidensarbejder m{\aa} have noget at internalisere i sin mave. (Redaktionens resum{\'e})",
  keywords = "kognitiv kapitalisme, eksternaliteter, pollensamfund, videnssamfund, cognitive capitalism, externalities, pollen society, knowledge society",
  author = "Petersen, {Lars Axel}",
  year = "2009",
  language = "Dansk",
  volume = "1",
  pages = "140--145",
  journal = "turbulens.net - Forum for Samtidsreflektion",
  issn = "1903-7775",
  publisher = "Foreningen Turbulens",
  number = "1",

  }

  Bibemærkninger til den kognitive kapitalisme. / Petersen, Lars Axel.

  I: turbulens.net - Forum for Samtidsreflektion, Bind 1, Nr. 1, 2009, s. 140-145.

  Publikation: Bidrag til tidsskriftKommentar/debatForskning

  TY - JOUR

  T1 - Bibemærkninger til den kognitive kapitalisme

  AU - Petersen, Lars Axel

  PY - 2009

  Y1 - 2009

  N2 - Med den franske økonom Yann Moulier-Boutangs vision om pollensamfundet sættes viden - og ikke mindst vores forståelse af vidensarbejderen - i et nyt lys. Lars Axel Pedersen analyserer, med Marx under den ene arm og Lyotard under den anden, forestillingen om de fritsvævende og altbestøvende vidensarbejdere, der klarer sig selv og gratis leverer uanede positive eksternaliteter til kapitalen og samfundet. Men drømmen kan selvfølgelig ikke baseres på rene eksternaliteter alene. Der er som bekendt no such thing as a free lunch, og selv en vidensarbejder må have noget at internalisere i sin mave. (Redaktionens resumé)

  AB - Med den franske økonom Yann Moulier-Boutangs vision om pollensamfundet sættes viden - og ikke mindst vores forståelse af vidensarbejderen - i et nyt lys. Lars Axel Pedersen analyserer, med Marx under den ene arm og Lyotard under den anden, forestillingen om de fritsvævende og altbestøvende vidensarbejdere, der klarer sig selv og gratis leverer uanede positive eksternaliteter til kapitalen og samfundet. Men drømmen kan selvfølgelig ikke baseres på rene eksternaliteter alene. Der er som bekendt no such thing as a free lunch, og selv en vidensarbejder må have noget at internalisere i sin mave. (Redaktionens resumé)

  KW - kognitiv kapitalisme

  KW - eksternaliteter

  KW - pollensamfund

  KW - videnssamfund

  KW - cognitive capitalism

  KW - externalities

  KW - pollen society

  KW - knowledge society

  M3 - Kommentar/debat

  VL - 1

  SP - 140

  EP - 145

  JO - turbulens.net - Forum for Samtidsreflektion

  JF - turbulens.net - Forum for Samtidsreflektion

  SN - 1903-7775

  IS - 1

  ER -