Balancen mellem bricolage og innovation

ledelsesdilemmaer i bæredygtig offentlig innovation

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportKonferencebidrag i proceedingsForskningpeer review

Resumé

TitelProceedings fra Det Danske Ledelsesakademis 3. konference
    Publikationsdato2008
    StatusUdgivet - 2008
    BegivenhedBalancen mellem bricolage og innovation - København, Danmark
    Varighed: 8 dec. 20089 dec. 2008

Konference

KonferenceBalancen mellem bricolage og innovation
    LandDanmark
    ByKøbenhavn
    Periode08/12/200809/12/2008

Fuglsang, L. (2008). Balancen mellem bricolage og innovation: ledelsesdilemmaer i bæredygtig offentlig innovation. I Proceedings fra Det Danske Ledelsesakademis 3. konference
    @inproceedings{86b1ccc0c82411ddb4a0000ea68e967b,
    title = "Balancen mellem bricolage og innovation: ledelsesdilemmaer i b{\ae}redygtig offentlig innovation",
    abstract = "Denne artikel peger p{\aa}, at begrebet innovation m{\aa} udvides i forhold til de g{\ae}ngse definitioner p{\aa} innovation for at kunne d{\ae}kke den m{\aa}de udvikling og innovation og innovationsledelse foreg{\aa}r p{\aa} i en offentlig service-institution. Vi skal med en lille case-analyse fors{\o}ge at vise, at begreberne ”ad hoc innovation” (Gallouj and Weinstein 1997), ” a posteriori recognition of innovation” (Toivonen et al. 2007) og ”bricolage” (se fx Styhre 2008) er meget relevante i analysen af udviklingsprocesser i offentlige institutioner. Disse begreber peger samtidig p{\aa} en mere praksisbaseret forst{\aa}else af, hvordan udvikling og innovation foreg{\aa}r.",
    author = "Lars Fuglsang",
    year = "2008",
    booktitle = "Proceedings fra Det Danske Ledelsesakademis 3. konference",

Fuglsang, L 2008, Balancen mellem bricolage og innovation: ledelsesdilemmaer i bæredygtig offentlig innovation. i Proceedings fra Det Danske Ledelsesakademis 3. konference. Balancen mellem bricolage og innovation, København, Danmark, 08/12/2008.

Balancen mellem bricolage og innovation : ledelsesdilemmaer i bæredygtig offentlig innovation. / Fuglsang, Lars.

Proceedings fra Det Danske Ledelsesakademis 3. konference. 2008.

TY - GEN

T1 - Balancen mellem bricolage og innovation

T2 - ledelsesdilemmaer i bæredygtig offentlig innovation

AU - Fuglsang, Lars

PY - 2008

Y1 - 2008

N2 - Denne artikel peger på, at begrebet innovation må udvides i forhold til de gængse definitioner på innovation for at kunne dække den måde udvikling og innovation og innovationsledelse foregår på i en offentlig service-institution. Vi skal med en lille case-analyse forsøge at vise, at begreberne ”ad hoc innovation” (Gallouj and Weinstein 1997), ” a posteriori recognition of innovation” (Toivonen et al. 2007) og ”bricolage” (se fx Styhre 2008) er meget relevante i analysen af udviklingsprocesser i offentlige institutioner. Disse begreber peger samtidig på en mere praksisbaseret forståelse af, hvordan udvikling og innovation foregår.

AB - Denne artikel peger på, at begrebet innovation må udvides i forhold til de gængse definitioner på innovation for at kunne dække den måde udvikling og innovation og innovationsledelse foregår på i en offentlig service-institution. Vi skal med en lille case-analyse forsøge at vise, at begreberne ”ad hoc innovation” (Gallouj and Weinstein 1997), ” a posteriori recognition of innovation” (Toivonen et al. 2007) og ”bricolage” (se fx Styhre 2008) er meget relevante i analysen af udviklingsprocesser i offentlige institutioner. Disse begreber peger samtidig på en mere praksisbaseret forståelse af, hvordan udvikling og innovation foregår.

M3 - Konferencebidrag i proceedings

BT - Proceedings fra Det Danske Ledelsesakademis 3. konference

Fuglsang L. Balancen mellem bricolage og innovation: ledelsesdilemmaer i bæredygtig offentlig innovation. I Proceedings fra Det Danske Ledelsesakademis 3. konference. 2008