Back to basics!

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskning

  Resumé

  Fysik er sjovt. Fysik er spændende. Man bliver aldrig træt af at beskæftige sig med fysikkens indsigter, og man fascineres løbende af ny gennembrud på forskningsfronten. Der er nærmest tale om en permanent forelskelse. Sådan tror jeg de fleste fysikere føler for deres fag. Men disse følelser er det svært at formidle til folk der ikke er fysikere. De – og samfundet som sådan – har nærmere holdningen: Fysik er nyttigt, og derfor er fysikere nyttige. Nøjagtigt ligesom alle mulige andre eksperter er nyttige, for eksempel elektrikere eller tandlæger. Men er fysik blot ét af mange specialer, er fysikere bare en slags avancerede ingeniører? Hvad er egentlig fagets berettigelse? Disse spørgsmål bør fysikere stille sig selv en gang imellem. Svarene har konsekvenser for vores opfattelse af faget og for hvordan der skal undervises i faget.
  OriginalsprogDansk
  TidsskriftKvant
  Vol/bind13
  Udgave nummer3
  Sider (fra-til)34-35
  ISSN0905-8893
  StatusUdgivet - 2002

  Citer dette

  Dyre, J. (2002). Back to basics! Kvant, 13(3), 34-35.
  Dyre, Jeppe. / Back to basics!. I: Kvant. 2002 ; Bind 13, Nr. 3. s. 34-35.
  @article{0c29838052bf11dba4bc000ea68e967b,
  title = "Back to basics!",
  abstract = "Fysik er sjovt. Fysik er sp{\ae}ndende. Man bliver aldrig tr{\ae}t af at besk{\ae}ftige sig med fysikkens indsigter, og man fascineres l{\o}bende af ny gennembrud p{\aa} forskningsfronten. Der er n{\ae}rmest tale om en permanent forelskelse. S{\aa}dan tror jeg de fleste fysikere f{\o}ler for deres fag. Men disse f{\o}lelser er det sv{\ae}rt at formidle til folk der ikke er fysikere. De – og samfundet som s{\aa}dan – har n{\ae}rmere holdningen: Fysik er nyttigt, og derfor er fysikere nyttige. N{\o}jagtigt ligesom alle mulige andre eksperter er nyttige, for eksempel elektrikere eller tandl{\ae}ger. Men er fysik blot {\'e}t af mange specialer, er fysikere bare en slags avancerede ingeni{\o}rer? Hvad er egentlig fagets berettigelse? Disse sp{\o}rgsm{\aa}l b{\o}r fysikere stille sig selv en gang imellem. Svarene har konsekvenser for vores opfattelse af faget og for hvordan der skal undervises i faget.",
  author = "Jeppe Dyre",
  year = "2002",
  language = "Dansk",
  volume = "13",
  pages = "34--35",
  journal = "Kvant",
  issn = "0905-8893",
  number = "3",

  }

  Dyre, J 2002, 'Back to basics!' Kvant, bind 13, nr. 3, s. 34-35.

  Back to basics! / Dyre, Jeppe.

  I: Kvant, Bind 13, Nr. 3, 2002, s. 34-35.

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskning

  TY - JOUR

  T1 - Back to basics!

  AU - Dyre, Jeppe

  PY - 2002

  Y1 - 2002

  N2 - Fysik er sjovt. Fysik er spændende. Man bliver aldrig træt af at beskæftige sig med fysikkens indsigter, og man fascineres løbende af ny gennembrud på forskningsfronten. Der er nærmest tale om en permanent forelskelse. Sådan tror jeg de fleste fysikere føler for deres fag. Men disse følelser er det svært at formidle til folk der ikke er fysikere. De – og samfundet som sådan – har nærmere holdningen: Fysik er nyttigt, og derfor er fysikere nyttige. Nøjagtigt ligesom alle mulige andre eksperter er nyttige, for eksempel elektrikere eller tandlæger. Men er fysik blot ét af mange specialer, er fysikere bare en slags avancerede ingeniører? Hvad er egentlig fagets berettigelse? Disse spørgsmål bør fysikere stille sig selv en gang imellem. Svarene har konsekvenser for vores opfattelse af faget og for hvordan der skal undervises i faget.

  AB - Fysik er sjovt. Fysik er spændende. Man bliver aldrig træt af at beskæftige sig med fysikkens indsigter, og man fascineres løbende af ny gennembrud på forskningsfronten. Der er nærmest tale om en permanent forelskelse. Sådan tror jeg de fleste fysikere føler for deres fag. Men disse følelser er det svært at formidle til folk der ikke er fysikere. De – og samfundet som sådan – har nærmere holdningen: Fysik er nyttigt, og derfor er fysikere nyttige. Nøjagtigt ligesom alle mulige andre eksperter er nyttige, for eksempel elektrikere eller tandlæger. Men er fysik blot ét af mange specialer, er fysikere bare en slags avancerede ingeniører? Hvad er egentlig fagets berettigelse? Disse spørgsmål bør fysikere stille sig selv en gang imellem. Svarene har konsekvenser for vores opfattelse af faget og for hvordan der skal undervises i faget.

  M3 - Tidsskriftartikel

  VL - 13

  SP - 34

  EP - 35

  JO - Kvant

  JF - Kvant

  SN - 0905-8893

  IS - 3

  ER -

  Dyre J. Back to basics! Kvant. 2002;13(3):34-35.