Børnediskrimination

Publikation: Bidrag til tidsskriftBidrag til avis - Kommentar/debatFormidling

Resumé

Historisk set har feminisme skabt et ordforråd til at kritisere sexisme og sexistisk adfærd. Forskellige feministiske bølger har gennem de sidste 150 år fremmet ligestilling, blandt andet ved at synliggøre forhold, hvor kvinder bliver diskrimineret på baggrund af deres køn. Det har resulteret i bedre og flere rettigheder for kvinder. Senest har MeToo-bevægelsen skabt større accept af at tale åbent og kritisk om seksuelle overgreb.

Men vi mangler stadig en lignende bevægelse, der kan identificere, sætte ord på og kritisere diskrimination af børn.
OriginalsprogDansk
TidsskriftWeekendavisen
ISSN0106-4142
StatusUdgivet - 15 feb. 2019

Citer dette

@article{a2b53da0aa714faa8557ee7559cd2823,
title = "B{\o}rnediskrimination",
abstract = "Historisk set har feminisme skabt et ordforr{\aa}d til at kritisere sexisme og sexistisk adf{\ae}rd. Forskellige feministiske b{\o}lger har gennem de sidste 150 {\aa}r fremmet ligestilling, blandt andet ved at synligg{\o}re forhold, hvor kvinder bliver diskrimineret p{\aa} baggrund af deres k{\o}n. Det har resulteret i bedre og flere rettigheder for kvinder. Senest har MeToo-bev{\ae}gelsen skabt st{\o}rre accept af at tale {\aa}bent og kritisk om seksuelle overgreb.Men vi mangler stadig en lignende bev{\ae}gelse, der kan identificere, s{\ae}tte ord p{\aa} og kritisere diskrimination af b{\o}rn.",
author = "Hanne Warming and Falster, {Emil S{\o}bjerg} and Sarah Alminde",
year = "2019",
month = "2",
day = "15",
language = "Dansk",
journal = "Weekendavisen",
issn = "0106-4142",
publisher = "Berlingske Media A/S",

}

Børnediskrimination. / Warming, Hanne; Falster, Emil Søbjerg; Alminde, Sarah.

I: Weekendavisen, 15.02.2019.

Publikation: Bidrag til tidsskriftBidrag til avis - Kommentar/debatFormidling

TY - INPR

T1 - Børnediskrimination

AU - Warming, Hanne

AU - Falster, Emil Søbjerg

AU - Alminde, Sarah

PY - 2019/2/15

Y1 - 2019/2/15

N2 - Historisk set har feminisme skabt et ordforråd til at kritisere sexisme og sexistisk adfærd. Forskellige feministiske bølger har gennem de sidste 150 år fremmet ligestilling, blandt andet ved at synliggøre forhold, hvor kvinder bliver diskrimineret på baggrund af deres køn. Det har resulteret i bedre og flere rettigheder for kvinder. Senest har MeToo-bevægelsen skabt større accept af at tale åbent og kritisk om seksuelle overgreb.Men vi mangler stadig en lignende bevægelse, der kan identificere, sætte ord på og kritisere diskrimination af børn.

AB - Historisk set har feminisme skabt et ordforråd til at kritisere sexisme og sexistisk adfærd. Forskellige feministiske bølger har gennem de sidste 150 år fremmet ligestilling, blandt andet ved at synliggøre forhold, hvor kvinder bliver diskrimineret på baggrund af deres køn. Det har resulteret i bedre og flere rettigheder for kvinder. Senest har MeToo-bevægelsen skabt større accept af at tale åbent og kritisk om seksuelle overgreb.Men vi mangler stadig en lignende bevægelse, der kan identificere, sætte ord på og kritisere diskrimination af børn.

M3 - Bidrag til avis - Kommentar/debat

JO - Weekendavisen

JF - Weekendavisen

SN - 0106-4142

ER -