Bæredygtig Inklusion

review af praksiserfaringer i Skandinavien

Anne Sofie Fabricius Østerby, Jesper Holm, Birgitte Ravn Olesen, Henrik Sørensen

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskningpeer review

Resumé

Udgivelses stedRoskilde
ForlagRoskilde Universitet
ISBN (Trykt)978-87-7349-929-0
StatusUdgivet - 2016

• inklusion
  • skandinavien
  • funktionsnedsættelse
  • voksne

@book{35931b6eee7344369c9070295f1389d7,
title = "B{\ae}redygtig Inklusion: review af praksiserfaringer i Skandinavien",
abstract = "Denne rapport er et review baseret p{\aa} udviklingsprojekter og unders{\o}gelser fra Danmark, Norge og Sverige gennem de seneste 10 {\aa}r. Rapporten bygger prim{\ae}rt p{\aa} viden fra tidligere og nuv{\ae}rende initiativer og unders{\o}gelser af, hvordan man kan give borgere med funktionsneds{\ae}ttelser i botilbud mulighed for i h{\o}jere grad at blive en del af samfundet. Hvad er faktisk er gjort i udvalgte botilbud, kommuner og lokale civilsamfund, prim{\ae}rt i Danmark, men ogs{\aa} i Norge og Sverige1, i forhold til at sikre {\o}get deltagelse for voksne med funktionsneds{\ae}ttelse. Vi har fokuseret p{\aa} erfaringer fra praksis fremfor forskningsbaseret litteratur, da videnskabelige artikler har v{\ae}ret sparsomme p{\aa} det specifikke felt: f{\ae}llesskaber med afs{\ae}t i communities for inklusion. I det omfang vi har fundet relevante forskningsrapporter eller -artikler, indg{\aa}r disse.",
keywords = "inklusion, skandinavien, funktionsneds{\ae}ttelse, voksne",
author = "{Fabricius {\O}sterby}, {Anne Sofie} and Jesper Holm and Olesen, {Birgitte Ravn} and Henrik S{\o}rensen",
year = "2016",
isbn = "978-87-7349-929-0",
publisher = "Roskilde Universitet",

Bæredygtig Inklusion : review af praksiserfaringer i Skandinavien. / Fabricius Østerby, Anne Sofie ; Holm, Jesper; Olesen, Birgitte Ravn; Sørensen, Henrik.

Roskilde : Roskilde Universitet, 2016. 120 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskningpeer review

TY - RPRT

T1 - Bæredygtig Inklusion

T2 - review af praksiserfaringer i Skandinavien

AU - Fabricius Østerby, Anne Sofie

AU - Holm, Jesper

AU - Olesen, Birgitte Ravn

AU - Sørensen, Henrik

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - Denne rapport er et review baseret på udviklingsprojekter og undersøgelser fra Danmark, Norge og Sverige gennem de seneste 10 år. Rapporten bygger primært på viden fra tidligere og nuværende initiativer og undersøgelser af, hvordan man kan give borgere med funktionsnedsættelser i botilbud mulighed for i højere grad at blive en del af samfundet. Hvad er faktisk er gjort i udvalgte botilbud, kommuner og lokale civilsamfund, primært i Danmark, men også i Norge og Sverige1, i forhold til at sikre øget deltagelse for voksne med funktionsnedsættelse. Vi har fokuseret på erfaringer fra praksis fremfor forskningsbaseret litteratur, da videnskabelige artikler har været sparsomme på det specifikke felt: fællesskaber med afsæt i communities for inklusion. I det omfang vi har fundet relevante forskningsrapporter eller -artikler, indgår disse.

AB - Denne rapport er et review baseret på udviklingsprojekter og undersøgelser fra Danmark, Norge og Sverige gennem de seneste 10 år. Rapporten bygger primært på viden fra tidligere og nuværende initiativer og undersøgelser af, hvordan man kan give borgere med funktionsnedsættelser i botilbud mulighed for i højere grad at blive en del af samfundet. Hvad er faktisk er gjort i udvalgte botilbud, kommuner og lokale civilsamfund, primært i Danmark, men også i Norge og Sverige1, i forhold til at sikre øget deltagelse for voksne med funktionsnedsættelse. Vi har fokuseret på erfaringer fra praksis fremfor forskningsbaseret litteratur, da videnskabelige artikler har været sparsomme på det specifikke felt: fællesskaber med afsæt i communities for inklusion. I det omfang vi har fundet relevante forskningsrapporter eller -artikler, indgår disse.

KW - inklusion

KW - skandinavien

KW - funktionsnedsættelse

KW - voksne

M3 - Rapport

SN - 978-87-7349-929-0

BT - Bæredygtig Inklusion

PB - Roskilde Universitet

CY - Roskilde

Fabricius Østerby AS, Holm J, Olesen BR, Sørensen H. Bæredygtig Inklusion: review af praksiserfaringer i Skandinavien. Roskilde: Roskilde Universitet, 2016. 120 s.