At træffe et etisk valg

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiUndervisning

Abstract

Den enkelte journalist må i hverdagen træffe selvstændige beslutninger om, hvad der er etisk i en konkret situation, og det forudsætter et godt kendskab til såvel samfundets almindelige moralfilosofi som til journalistikkens egne normer, traditioner og etik. Etiske regler er kun vejledende, og ofte oplever journalister, at de ved at overholde én etisk regel bryder en anden.
    TitelEtik vi skriver med stort : kompendium til etik og pressejura på Modul 1 og 2
    RedaktørerSimon Andersen
    Udgivelses stedRoskilde
    ForlagRoskilde Universitet
    Publikationsdato2002
    Sider24-33
    StatusUdgivet - 2002

Mogensen, K. (2002). At træffe et etisk valg. I S. Andersen (red.), Etik vi skriver med stort: kompendium til etik og pressejura på Modul 1 og 2 (s. 24-33). Roskilde Universitet.