At kunne koble af...

Om afkoblere og uncoupling proteins

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelFormidling

  Resumé

  Hvordan vi trækker energi ud af vores føde og bruger den til at drive stofskiftet er et ekstremt spændende område af biologien. Specielt i øjeblikket, hvor både undervægt og overvægt er problemer for et stigende antal mennesker. Over tid ender en ganske lille ubalance imellem fødeindtaget og energiforbruget nemt med overvægt og fedme. Fedme er en lidelse i eksplosiv vækst, både i Danmark såvel som i den 3.verden. Dette skyldes fortrinsvist et ændret miljø med øget kalorieindtag og mindre fysisk aktivitet, men der er også arvelige faktorer involveret.
  OriginalsprogDansk
  TidsskriftBiofag
  Vol/bind2013
  Udgave nummer1
  Sider (fra-til)9-15
  Antal sider6
  ISSN0106-1038
  StatusUdgivet - feb. 2013

  Citer dette

  @article{81bd2632e7674e639af7a4227c59da28,
  title = "At kunne koble af...: Om afkoblere og uncoupling proteins",
  abstract = "Hvordan vi tr{\ae}kker energi ud af vores f{\o}de og bruger den til at drive stofskiftet er et ekstremt sp{\ae}ndende omr{\aa}de af biologien. Specielt i {\o}jeblikket, hvor b{\aa}de underv{\ae}gt og overv{\ae}gt er problemer for et stigende antal mennesker. Over tid ender en ganske lille ubalance imellem f{\o}deindtaget og energiforbruget nemt med overv{\ae}gt og fedme. Fedme er en lidelse i eksplosiv v{\ae}kst, b{\aa}de i Danmark s{\aa}vel som i den 3.verden. Dette skyldes fortrinsvist et {\ae}ndret milj{\o} med {\o}get kalorieindtag og mindre fysisk aktivitet, men der er ogs{\aa} arvelige faktorer involveret.",
  author = "Dalgaard, {Louise Torp}",
  year = "2013",
  month = "2",
  language = "Dansk",
  volume = "2013",
  pages = "9--15",
  journal = "Biofag",
  issn = "0106-1038",
  publisher = "Biologil{\ae}rerforeningen",
  number = "1",

  }

  At kunne koble af... Om afkoblere og uncoupling proteins. / Dalgaard, Louise Torp.

  I: Biofag, Bind 2013, Nr. 1, 02.2013, s. 9-15.

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelFormidling

  TY - JOUR

  T1 - At kunne koble af...

  T2 - Om afkoblere og uncoupling proteins

  AU - Dalgaard, Louise Torp

  PY - 2013/2

  Y1 - 2013/2

  N2 - Hvordan vi trækker energi ud af vores føde og bruger den til at drive stofskiftet er et ekstremt spændende område af biologien. Specielt i øjeblikket, hvor både undervægt og overvægt er problemer for et stigende antal mennesker. Over tid ender en ganske lille ubalance imellem fødeindtaget og energiforbruget nemt med overvægt og fedme. Fedme er en lidelse i eksplosiv vækst, både i Danmark såvel som i den 3.verden. Dette skyldes fortrinsvist et ændret miljø med øget kalorieindtag og mindre fysisk aktivitet, men der er også arvelige faktorer involveret.

  AB - Hvordan vi trækker energi ud af vores føde og bruger den til at drive stofskiftet er et ekstremt spændende område af biologien. Specielt i øjeblikket, hvor både undervægt og overvægt er problemer for et stigende antal mennesker. Over tid ender en ganske lille ubalance imellem fødeindtaget og energiforbruget nemt med overvægt og fedme. Fedme er en lidelse i eksplosiv vækst, både i Danmark såvel som i den 3.verden. Dette skyldes fortrinsvist et ændret miljø med øget kalorieindtag og mindre fysisk aktivitet, men der er også arvelige faktorer involveret.

  M3 - Tidsskriftartikel

  VL - 2013

  SP - 9

  EP - 15

  JO - Biofag

  JF - Biofag

  SN - 0106-1038

  IS - 1

  ER -