At brúka søguna og bardagan um minnismentan okkara

Eitt perspektiv til Virgar og hini

Kim Simonsen

  Publikation: Bidrag til tidsskriftBidrag til avis - KronikFormidling

  Resumé

  Alle bevægelser har brugt historie til at skabe en særlig identitet. De fleste folk har en fortid og administrerer fortiden og erindringen om denne på en særlig måde. Bevægelser, grupper og politiske partier lægger vægt på udvalgte dele af denne erindring og kulturen.

  Kronikken er en analyse af en større dabat mellem en lang række aktører på Færøerne om udlægningen af færøsk historie, således at artiklen analyserer de to sider i debatten og deres historiebrug, som ses i forlængelse af at mennesket er historiebrugende og historiefrembringende.

  Således fremstår færøsk erindringspolitik og identitetspolitik klarere i lyset af analysen af brugen af færøsk historie.

   


  OriginalsprogUdefineret/Ukendt
  AvisSosialurin
  Antal sider1
  StatusUdgivet - 19 feb. 2010

  Emneord

  • Erindring
  • færøsk erindringspolitik
  • historiebrug

  Citer dette

  @article{b7ee0840201011df9e36000ea68e967b,
  title = "At br{\'u}ka s{\o}guna og bardagan um minnismentan okkara : Eitt perspektiv til Virgar og hini",
  abstract = "Alle bev{\ae}gelser har brugt historie til at skabe en s{\ae}rlig identitet. De fleste folk har en fortid og administrerer fortiden og erindringen om denne p{\aa} en s{\ae}rlig m{\aa}de. Bev{\ae}gelser, grupper og politiske partier l{\ae}gger v{\ae}gt p{\aa} udvalgte dele af denne erindring og kulturen. Kronikken er en analyse af en st{\o}rre dabat mellem en lang r{\ae}kke akt{\o}rer p{\aa} F{\ae}r{\o}erne om udl{\ae}gningen af f{\ae}r{\o}sk historie, s{\aa}ledes at artiklen analyserer de to sider i debatten og deres historiebrug, som ses i forl{\ae}ngelse af at mennesket er historiebrugende og historiefrembringende. S{\aa}ledes fremst{\aa}r f{\ae}r{\o}sk erindringspolitik og identitetspolitik klarere i lyset af analysen af brugen af f{\ae}r{\o}sk historie. ",
  keywords = "Erindring, f{\ae}r{\o}sk erindringspolitik, historiebrug, Memory, the Politics of Memory in the Faroe Islands",
  author = "Kim Simonsen",
  year = "2010",
  month = "2",
  day = "19",
  language = "Udefineret/Ukendt",
  journal = "Sosialurin",
  publisher = "Sosialurin - T{\'o}rshavn",

  }

  At brúka søguna og bardagan um minnismentan okkara : Eitt perspektiv til Virgar og hini. / Simonsen, Kim.

  I: Sosialurin, 19.02.2010.

  Publikation: Bidrag til tidsskriftBidrag til avis - KronikFormidling

  TY - INPR

  T1 - At brúka søguna og bardagan um minnismentan okkara

  T2 - Eitt perspektiv til Virgar og hini

  AU - Simonsen, Kim

  PY - 2010/2/19

  Y1 - 2010/2/19

  N2 - Alle bevægelser har brugt historie til at skabe en særlig identitet. De fleste folk har en fortid og administrerer fortiden og erindringen om denne på en særlig måde. Bevægelser, grupper og politiske partier lægger vægt på udvalgte dele af denne erindring og kulturen. Kronikken er en analyse af en større dabat mellem en lang række aktører på Færøerne om udlægningen af færøsk historie, således at artiklen analyserer de to sider i debatten og deres historiebrug, som ses i forlængelse af at mennesket er historiebrugende og historiefrembringende. Således fremstår færøsk erindringspolitik og identitetspolitik klarere i lyset af analysen af brugen af færøsk historie. 

  AB - Alle bevægelser har brugt historie til at skabe en særlig identitet. De fleste folk har en fortid og administrerer fortiden og erindringen om denne på en særlig måde. Bevægelser, grupper og politiske partier lægger vægt på udvalgte dele af denne erindring og kulturen. Kronikken er en analyse af en større dabat mellem en lang række aktører på Færøerne om udlægningen af færøsk historie, således at artiklen analyserer de to sider i debatten og deres historiebrug, som ses i forlængelse af at mennesket er historiebrugende og historiefrembringende. Således fremstår færøsk erindringspolitik og identitetspolitik klarere i lyset af analysen af brugen af færøsk historie. 

  KW - Erindring

  KW - færøsk erindringspolitik

  KW - historiebrug

  KW - Memory

  KW - the Politics of Memory in the Faroe Islands

  M3 - Bidrag til avis - Kronik

  JO - Sosialurin

  JF - Sosialurin

  ER -