Ansvarlighedens fængsel

Alternativ afsoning i Kriminalforsorgens familiehus

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

I Kriminalforsorgens Familiehus afsoner en række forældre en frihedsstraf på alternativ vis: Her flytter dømte ind sammen med deres familier og indgår i familiebehandling under afsoningen. Med denne afsoningsform mindskes den familiemæssige splittelse, som traditionelt følger af fængselsstraf. Herved søger Kriminalforsorgen at modvirke tendensen til, at indsatte efter løsladelsen falder tilbage i kriminalitet, samt at indsattes børn går i forældrenes kriminelle fodspor. Med den alternative afsoningsform søges beboerne ansvarliggjort i en sådan grad, at de selv fremover vil arbejde aktivt på at skabe sig en kriminalitetsfri tilværelse. Denne artikel beskæftiger sig med Familiehusets radikalt nytænkende måde at organisere afsoning på og adresserer samtidig et pædagogisk dilemma, hvis relevans rækker langt ud over Kriminalforsorgens område: Hvordan kan man lære andre at tage ansvar for deres egne liv, uden at man selv, som et led i selvsamme proces, overtager ansvaret?
OriginalsprogDansk
TidsskriftKognition & Paedagogik
Vol/bind82
Sider (fra-til)46-56
ISSN0906-6225
StatusUdgivet - 2011
Udgivet eksterntJa

Citer dette

@article{5591992a04d24cc3988008a7ff6bca5f,
title = "Ansvarlighedens f{\ae}ngsel: Alternativ afsoning i Kriminalforsorgens familiehus",
abstract = "I Kriminalforsorgens Familiehus afsoner en r{\ae}kke for{\ae}ldre en frihedsstraf p{\aa} alternativ vis: Her flytter d{\o}mte ind sammen med deres familier og indg{\aa}r i familiebehandling under afsoningen. Med denne afsoningsform mindskes den familiem{\ae}ssige splittelse, som traditionelt f{\o}lger af f{\ae}ngselsstraf. Herved s{\o}ger Kriminalforsorgen at modvirke tendensen til, at indsatte efter l{\o}sladelsen falder tilbage i kriminalitet, samt at indsattes b{\o}rn g{\aa}r i for{\ae}ldrenes kriminelle fodspor. Med den alternative afsoningsform s{\o}ges beboerne ansvarliggjort i en s{\aa}dan grad, at de selv fremover vil arbejde aktivt p{\aa} at skabe sig en kriminalitetsfri tilv{\ae}relse. Denne artikel besk{\ae}ftiger sig med Familiehusets radikalt nyt{\ae}nkende m{\aa}de at organisere afsoning p{\aa} og adresserer samtidig et p{\ae}dagogisk dilemma, hvis relevans r{\ae}kker langt ud over Kriminalforsorgens omr{\aa}de: Hvordan kan man l{\ae}re andre at tage ansvar for deres egne liv, uden at man selv, som et led i selvsamme proces, overtager ansvaret?",
author = "Hansen, {Nanna Koch}",
year = "2011",
language = "Dansk",
volume = "82",
pages = "46--56",
journal = "Kognition & Paedagogik",
issn = "0906-6225",
publisher = "Dansk Psykologisk Forlag",

}

Ansvarlighedens fængsel : Alternativ afsoning i Kriminalforsorgens familiehus. / Hansen, Nanna Koch.

I: Kognition & Paedagogik, Bind 82, 2011, s. 46-56.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Ansvarlighedens fængsel

T2 - Alternativ afsoning i Kriminalforsorgens familiehus

AU - Hansen, Nanna Koch

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - I Kriminalforsorgens Familiehus afsoner en række forældre en frihedsstraf på alternativ vis: Her flytter dømte ind sammen med deres familier og indgår i familiebehandling under afsoningen. Med denne afsoningsform mindskes den familiemæssige splittelse, som traditionelt følger af fængselsstraf. Herved søger Kriminalforsorgen at modvirke tendensen til, at indsatte efter løsladelsen falder tilbage i kriminalitet, samt at indsattes børn går i forældrenes kriminelle fodspor. Med den alternative afsoningsform søges beboerne ansvarliggjort i en sådan grad, at de selv fremover vil arbejde aktivt på at skabe sig en kriminalitetsfri tilværelse. Denne artikel beskæftiger sig med Familiehusets radikalt nytænkende måde at organisere afsoning på og adresserer samtidig et pædagogisk dilemma, hvis relevans rækker langt ud over Kriminalforsorgens område: Hvordan kan man lære andre at tage ansvar for deres egne liv, uden at man selv, som et led i selvsamme proces, overtager ansvaret?

AB - I Kriminalforsorgens Familiehus afsoner en række forældre en frihedsstraf på alternativ vis: Her flytter dømte ind sammen med deres familier og indgår i familiebehandling under afsoningen. Med denne afsoningsform mindskes den familiemæssige splittelse, som traditionelt følger af fængselsstraf. Herved søger Kriminalforsorgen at modvirke tendensen til, at indsatte efter løsladelsen falder tilbage i kriminalitet, samt at indsattes børn går i forældrenes kriminelle fodspor. Med den alternative afsoningsform søges beboerne ansvarliggjort i en sådan grad, at de selv fremover vil arbejde aktivt på at skabe sig en kriminalitetsfri tilværelse. Denne artikel beskæftiger sig med Familiehusets radikalt nytænkende måde at organisere afsoning på og adresserer samtidig et pædagogisk dilemma, hvis relevans rækker langt ud over Kriminalforsorgens område: Hvordan kan man lære andre at tage ansvar for deres egne liv, uden at man selv, som et led i selvsamme proces, overtager ansvaret?

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 82

SP - 46

EP - 56

JO - Kognition & Paedagogik

JF - Kognition & Paedagogik

SN - 0906-6225

ER -