Anholts Naturhistorie

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogFormidling

Resumé

Anholt er, med tydelige spor af tidligere strandlinier, velegnet til at demonstrere sammenhænge mellem havniveauændringer, klimaændringer og grundvandsdannelse.

På baggrund af LiDAR ”radar” kortlægning af landskabet er det muligt at rekonstruere øens udvikling efter istiden. Derudover har det på grundlag af boringer og seismiske undersøgelser i farvandet omkring øen, (f.eks. udført i forbindelse med opførsel af havvindmølleparken) været muligt at rekonstruere Kattegats udvikling efter istiden.

Endelig finder man på øen ledeblokke, der kan fortælle, hvor isen, som medbragte det materiale øen består af, kom fra.

Det er derfor muligt at demonstrere store dele af de sidste 120.000 år af Danmarks naturhistorie på øen, som med sin lidenhed muliggør, at der kan skabes overblik også ved et kort besøg. 
OriginalsprogDansk
Udgivelses stedAnholt
ForlagAnholt Museum
Antal sider56
StatusUdgivet - 2 jul. 2019

Citer dette

Schrøder, N. (2019). Anholts Naturhistorie. Anholt: Anholt Museum.
Schrøder, Niels. / Anholts Naturhistorie. Anholt : Anholt Museum, 2019. 56 s.
@book{b0de877a36a4494ab26a98ad345fdaad,
title = "Anholts Naturhistorie",
abstract = "Anholt er, med tydelige spor af tidligere strandlinier, velegnet til at demonstrere sammenh{\ae}nge mellem havniveau{\ae}ndringer, klima{\ae}ndringer og grundvandsdannelse.P{\aa} baggrund af LiDAR ”radar” kortl{\ae}gning af landskabet er det muligt at rekonstruere {\o}ens udvikling efter istiden. Derudover har det p{\aa} grundlag af boringer og seismiske unders{\o}gelser i farvandet omkring {\o}en, (f.eks. udf{\o}rt i forbindelse med opf{\o}rsel af havvindm{\o}lleparken) v{\ae}ret muligt at rekonstruere Kattegats udvikling efter istiden.Endelig finder man p{\aa} {\o}en ledeblokke, der kan fort{\ae}lle, hvor isen, som medbragte det materiale {\o}en best{\aa}r af, kom fra.Det er derfor muligt at demonstrere store dele af de sidste 120.000 {\aa}r af Danmarks naturhistorie p{\aa} {\o}en, som med sin lidenhed muligg{\o}r, at der kan skabes overblik ogs{\aa} ved et kort bes{\o}g. ",
author = "Niels Schr{\o}der",
year = "2019",
month = "7",
day = "2",
language = "Dansk",
publisher = "Anholt Museum",

}

Schrøder, N 2019, Anholts Naturhistorie. Anholt Museum, Anholt.

Anholts Naturhistorie. / Schrøder, Niels.

Anholt : Anholt Museum, 2019. 56 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogFormidling

TY - BOOK

T1 - Anholts Naturhistorie

AU - Schrøder, Niels

PY - 2019/7/2

Y1 - 2019/7/2

N2 - Anholt er, med tydelige spor af tidligere strandlinier, velegnet til at demonstrere sammenhænge mellem havniveauændringer, klimaændringer og grundvandsdannelse.På baggrund af LiDAR ”radar” kortlægning af landskabet er det muligt at rekonstruere øens udvikling efter istiden. Derudover har det på grundlag af boringer og seismiske undersøgelser i farvandet omkring øen, (f.eks. udført i forbindelse med opførsel af havvindmølleparken) været muligt at rekonstruere Kattegats udvikling efter istiden.Endelig finder man på øen ledeblokke, der kan fortælle, hvor isen, som medbragte det materiale øen består af, kom fra.Det er derfor muligt at demonstrere store dele af de sidste 120.000 år af Danmarks naturhistorie på øen, som med sin lidenhed muliggør, at der kan skabes overblik også ved et kort besøg. 

AB - Anholt er, med tydelige spor af tidligere strandlinier, velegnet til at demonstrere sammenhænge mellem havniveauændringer, klimaændringer og grundvandsdannelse.På baggrund af LiDAR ”radar” kortlægning af landskabet er det muligt at rekonstruere øens udvikling efter istiden. Derudover har det på grundlag af boringer og seismiske undersøgelser i farvandet omkring øen, (f.eks. udført i forbindelse med opførsel af havvindmølleparken) været muligt at rekonstruere Kattegats udvikling efter istiden.Endelig finder man på øen ledeblokke, der kan fortælle, hvor isen, som medbragte det materiale øen består af, kom fra.Det er derfor muligt at demonstrere store dele af de sidste 120.000 år af Danmarks naturhistorie på øen, som med sin lidenhed muliggør, at der kan skabes overblik også ved et kort besøg. 

M3 - Bog

BT - Anholts Naturhistorie

PB - Anholt Museum

CY - Anholt

ER -

Schrøder N. Anholts Naturhistorie. Anholt: Anholt Museum, 2019. 56 s.