Anholts ørkenvand

Publikation: Bidrag til tidsskriftBidrag til avis - AvisartikelFormidling

Resumé

Anholts vand indvindes fra Ørkenen. Lige midt på øen liggger de to indvindingsboringer og dermed også det opland, hvorfra vandet kommer (se figur 1).
Vandet er karateriseret ved
1. at være forureningsfrit
2. kalkindholdet (ca.15 mg/l Calcium) er ca. 1/6 af, det kalkindhold der findes i drikkevandet i Danmarks større byområder (Hovedstadsområdet, Aarhus, Aalborg og Odense).
3. saltindholdet (ca. 16 mg/l Clorid) er væsentligt mindre end i Danmarks større byområder, hvor det ligger mellem 50 til 200 mg/l (tal fra GEUS Jupiter database).

Da Ørkenen er fredet og aldrig har været opdyrket, er der ingen mulighed for, at rester af pesticider og gødning kan sive ned og forurene vandet. Forklaringen på vandets lave kalk og salt indhold er ikke helt så indlysende, men er en følge af Ørkenens geologiske historie.
OriginalsprogDansk
TidsskriftAnholt- Posten
Vol/bind2018
Udgave nummer2
Antal sider3
StatusUdgivet - jun. 2018

Emneord

  • Drikkevand
  • Anholts geologi

Citer dette

Schrøder, Niels. / Anholts ørkenvand. I: Anholt- Posten. 2018 ; Bind 2018 , Nr. 2.
@article{4f004711f9764e678758bbf48c4ad0d8,
title = "Anholts {\o}rkenvand",
abstract = "Anholts vand indvindes fra {\O}rkenen. Lige midt p{\aa} {\o}en liggger de to indvindingsboringer og dermed ogs{\aa} det opland, hvorfra vandet kommer (se figur 1).Vandet er karateriseret ved 1. at v{\ae}re forureningsfrit 2. kalkindholdet (ca.15 mg/l Calcium) er ca. 1/6 af, det kalkindhold der findes i drikkevandet i Danmarks st{\o}rre byomr{\aa}der (Hovedstadsomr{\aa}det, Aarhus, Aalborg og Odense).3. saltindholdet (ca. 16 mg/l Clorid) er v{\ae}sentligt mindre end i Danmarks st{\o}rre byomr{\aa}der, hvor det ligger mellem 50 til 200 mg/l (tal fra GEUS Jupiter database).Da {\O}rkenen er fredet og aldrig har v{\ae}ret opdyrket, er der ingen mulighed for, at rester af pesticider og g{\o}dning kan sive ned og forurene vandet. Forklaringen p{\aa} vandets lave kalk og salt indhold er ikke helt s{\aa} indlysende, men er en f{\o}lge af {\O}rkenens geologiske historie.",
keywords = "Drikkevand, Anholts geologi",
author = "Niels Schr{\o}der",
year = "2018",
month = "6",
language = "Dansk",
volume = "2018",
journal = "Anholt- Posten",
number = "2",

}

Schrøder, N 2018, 'Anholts ørkenvand', Anholt- Posten, bind 2018 , nr. 2.

Anholts ørkenvand. / Schrøder, Niels.

I: Anholt- Posten, Bind 2018 , Nr. 2, 06.2018.

Publikation: Bidrag til tidsskriftBidrag til avis - AvisartikelFormidling

TY - INPR

T1 - Anholts ørkenvand

AU - Schrøder, Niels

PY - 2018/6

Y1 - 2018/6

N2 - Anholts vand indvindes fra Ørkenen. Lige midt på øen liggger de to indvindingsboringer og dermed også det opland, hvorfra vandet kommer (se figur 1).Vandet er karateriseret ved 1. at være forureningsfrit 2. kalkindholdet (ca.15 mg/l Calcium) er ca. 1/6 af, det kalkindhold der findes i drikkevandet i Danmarks større byområder (Hovedstadsområdet, Aarhus, Aalborg og Odense).3. saltindholdet (ca. 16 mg/l Clorid) er væsentligt mindre end i Danmarks større byområder, hvor det ligger mellem 50 til 200 mg/l (tal fra GEUS Jupiter database).Da Ørkenen er fredet og aldrig har været opdyrket, er der ingen mulighed for, at rester af pesticider og gødning kan sive ned og forurene vandet. Forklaringen på vandets lave kalk og salt indhold er ikke helt så indlysende, men er en følge af Ørkenens geologiske historie.

AB - Anholts vand indvindes fra Ørkenen. Lige midt på øen liggger de to indvindingsboringer og dermed også det opland, hvorfra vandet kommer (se figur 1).Vandet er karateriseret ved 1. at være forureningsfrit 2. kalkindholdet (ca.15 mg/l Calcium) er ca. 1/6 af, det kalkindhold der findes i drikkevandet i Danmarks større byområder (Hovedstadsområdet, Aarhus, Aalborg og Odense).3. saltindholdet (ca. 16 mg/l Clorid) er væsentligt mindre end i Danmarks større byområder, hvor det ligger mellem 50 til 200 mg/l (tal fra GEUS Jupiter database).Da Ørkenen er fredet og aldrig har været opdyrket, er der ingen mulighed for, at rester af pesticider og gødning kan sive ned og forurene vandet. Forklaringen på vandets lave kalk og salt indhold er ikke helt så indlysende, men er en følge af Ørkenens geologiske historie.

KW - Drikkevand

KW - Anholts geologi

M3 - Bidrag til avis - Avisartikel

VL - 2018

JO - Anholt- Posten

JF - Anholt- Posten

IS - 2

ER -