Akademisk video

forskeren som formidler, historiefortæller eller dialogpartner

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

Resumé

Dette kapitel har fokus på metodiske problemstillinger, der opstår i forhold til at bruge (digital) video i forbindelse med forskningskommunikation, ikke mindst online. Video har længe været benyttet i forskningen til dataindsamling og forskningskommunikation. Med digitaliseringen og internettet er der dog opstået nye muligheder og udfordringer i forhold til at formidle og distribuere forskningsresultater til forskellige målgrupper via video. Samtidig er klassiske metodologiske problematikker som forskerens positionering i forhold til det undersøgte stadig aktuelle. Både klassiske og nye problemstillinger diskuteres i kapitlet, som rammesætter diskussionen ud fra forskellige positioneringsmuligheder: formidler, historiefortæller, eller dialogist. Disse positioner relaterer sig til genrer inden for ’akademisk video’. Afslutningsvis præsenteres en metodisk værktøjskasse med redskaber til planlægning og udførelse af forskningskommunikation med digital video, der deles online.
OriginalsprogDansk
TitelDigitale metoder : at skabe, analysere og dele data
RedaktørerKirsten Drotner, Sara Mosberg Iversen
Antal sider20
ForlagSamfundslitteratur
Publikationsdato1 aug. 2017
Udgave1
Sider205-224
Kapitel10
ISBN (Trykt)9788759327937
StatusUdgivet - 1 aug. 2017
NavnMedier, Kommunikation, Journalistik
Vol/bind11
ISSN1904-271X

Emneord

  • forskningsformidling
  • Videoanalyse
  • digital medieproduktion
  • forskningskommunikation
  • Akademisk skrivestil
  • videogenrer
  • positionering

Citer dette

Frølunde, L. (2017). Akademisk video: forskeren som formidler, historiefortæller eller dialogpartner. I K. Drotner, & S. M. Iversen (red.), Digitale metoder: at skabe, analysere og dele data (1 udg., s. 205-224). Samfundslitteratur. Medier, Kommunikation, Journalistik , Bind. 11
Frølunde, Lisbeth. / Akademisk video : forskeren som formidler, historiefortæller eller dialogpartner. Digitale metoder: at skabe, analysere og dele data. red. / Kirsten Drotner ; Sara Mosberg Iversen. 1. udg. Samfundslitteratur, 2017. s. 205-224 (Medier, Kommunikation, Journalistik , Bind 11).
@inbook{cc4d57db5c4e46c5be4c70aa349d706f,
title = "Akademisk video: forskeren som formidler, historiefort{\ae}ller eller dialogpartner",
abstract = "Dette kapitel har fokus p{\aa} metodiske problemstillinger, der opst{\aa}r i forhold til at bruge (digital) video i forbindelse med forskningskommunikation, ikke mindst online. Video har l{\ae}nge v{\ae}ret benyttet i forskningen til dataindsamling og forskningskommunikation. Med digitaliseringen og internettet er der dog opst{\aa}et nye muligheder og udfordringer i forhold til at formidle og distribuere forskningsresultater til forskellige m{\aa}lgrupper via video. Samtidig er klassiske metodologiske problematikker som forskerens positionering i forhold til det unders{\o}gte stadig aktuelle. B{\aa}de klassiske og nye problemstillinger diskuteres i kapitlet, som rammes{\ae}tter diskussionen ud fra forskellige positioneringsmuligheder: formidler, historiefort{\ae}ller, eller dialogist. Disse positioner relaterer sig til genrer inden for ’akademisk video’. Afslutningsvis pr{\ae}senteres en metodisk v{\ae}rkt{\o}jskasse med redskaber til planl{\ae}gning og udf{\o}relse af forskningskommunikation med digital video, der deles online.",
keywords = "forskningsformidling, Videoanalyse, digital medieproduktion , forskningskommunikation, Akademisk skrivestil, videogenrer, positionering, dialogic communication , research communication, research-based knowledge, narrative, film genre, online video, publication norms",
author = "Lisbeth Fr{\o}lunde",
year = "2017",
month = "8",
day = "1",
language = "Dansk",
isbn = "9788759327937",
pages = "205--224",
editor = "Kirsten Drotner and Iversen, {Sara Mosberg}",
booktitle = "Digitale metoder",
publisher = "Samfundslitteratur",
edition = "1",

}

Frølunde, L 2017, Akademisk video: forskeren som formidler, historiefortæller eller dialogpartner. i K Drotner & SM Iversen (red), Digitale metoder: at skabe, analysere og dele data. 1 udg, Samfundslitteratur, Medier, Kommunikation, Journalistik , bind 11, s. 205-224.

Akademisk video : forskeren som formidler, historiefortæller eller dialogpartner. / Frølunde, Lisbeth.

Digitale metoder: at skabe, analysere og dele data. red. / Kirsten Drotner; Sara Mosberg Iversen. 1. udg. Samfundslitteratur, 2017. s. 205-224 (Medier, Kommunikation, Journalistik , Bind 11).

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

TY - CHAP

T1 - Akademisk video

T2 - forskeren som formidler, historiefortæller eller dialogpartner

AU - Frølunde, Lisbeth

PY - 2017/8/1

Y1 - 2017/8/1

N2 - Dette kapitel har fokus på metodiske problemstillinger, der opstår i forhold til at bruge (digital) video i forbindelse med forskningskommunikation, ikke mindst online. Video har længe været benyttet i forskningen til dataindsamling og forskningskommunikation. Med digitaliseringen og internettet er der dog opstået nye muligheder og udfordringer i forhold til at formidle og distribuere forskningsresultater til forskellige målgrupper via video. Samtidig er klassiske metodologiske problematikker som forskerens positionering i forhold til det undersøgte stadig aktuelle. Både klassiske og nye problemstillinger diskuteres i kapitlet, som rammesætter diskussionen ud fra forskellige positioneringsmuligheder: formidler, historiefortæller, eller dialogist. Disse positioner relaterer sig til genrer inden for ’akademisk video’. Afslutningsvis præsenteres en metodisk værktøjskasse med redskaber til planlægning og udførelse af forskningskommunikation med digital video, der deles online.

AB - Dette kapitel har fokus på metodiske problemstillinger, der opstår i forhold til at bruge (digital) video i forbindelse med forskningskommunikation, ikke mindst online. Video har længe været benyttet i forskningen til dataindsamling og forskningskommunikation. Med digitaliseringen og internettet er der dog opstået nye muligheder og udfordringer i forhold til at formidle og distribuere forskningsresultater til forskellige målgrupper via video. Samtidig er klassiske metodologiske problematikker som forskerens positionering i forhold til det undersøgte stadig aktuelle. Både klassiske og nye problemstillinger diskuteres i kapitlet, som rammesætter diskussionen ud fra forskellige positioneringsmuligheder: formidler, historiefortæller, eller dialogist. Disse positioner relaterer sig til genrer inden for ’akademisk video’. Afslutningsvis præsenteres en metodisk værktøjskasse med redskaber til planlægning og udførelse af forskningskommunikation med digital video, der deles online.

KW - forskningsformidling

KW - Videoanalyse

KW - digital medieproduktion

KW - forskningskommunikation

KW - Akademisk skrivestil

KW - videogenrer

KW - positionering

KW - dialogic communication

KW - research communication

KW - research-based knowledge

KW - narrative

KW - film genre

KW - online video

KW - publication norms

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 9788759327937

SP - 205

EP - 224

BT - Digitale metoder

A2 - Drotner, Kirsten

A2 - Iversen, Sara Mosberg

PB - Samfundslitteratur

ER -

Frølunde L. Akademisk video: forskeren som formidler, historiefortæller eller dialogpartner. I Drotner K, Iversen SM, red., Digitale metoder: at skabe, analysere og dele data. 1 udg. Samfundslitteratur. 2017. s. 205-224. (Medier, Kommunikation, Journalistik , Bind 11).