Adfærdsinformeret politik

Anvendelse af indsigter fra adfærdsøkonomi og psykologi i offentlig politik

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

Resumé

Omfattende forskningsresultater fra især adfærdsøkonomi og psykologi viser, at mennesker langt fra handler så rationelt, som det ofte antages. Det er baggrunden for nudging. Adfærdsinformeret politik er bredere end nudging. Adfærdsinformeret politik indebærer, at offentlig politik generelt inddrager indsigter i menneskelig adfærd, som den er udforsket inden for især adfærdsøkonomi og psykologi.

"Adfærdsinformeret politik. Anvendelse af indsigter fra adfærdsøkonomi og psykologi i offentlig politik" giver en systematisk oversigt over, hvordan faktisk menneskelig adfærd adskiller sig fra standardøkonomiens antagelse om homo economicus (det rationelle menneske). Bogen viser, hvordan indsigt i faktisk menneskelig adfærd kan kvalificere offentlig politik med en lang række eksempler. Den redegør for, hvordan man kan udvikle løsninger på samfundsmæssige problemer under anvendelse af adfærdsindsigter, og den præsenterer et koncept for adfærdsmæssig diagnosticering og design af løsninger. En af bogens hovedpointer er, at de mange erfaringer vedrørende adfærdsinformeret politik, som er høstet internationalt, i langt højere grad bør inddrages i offentlig politik i Danmark.

Bogen behandler også den kritik, som kan rejses mod nudging og adfærdsinformeret politik, og argumenterer for, at der bør udformes etiske retningslinjer for anvendelse af adfærdsindsigter.

"Adfærdsinformeret politik. Anvendelse af indsigter fra adfærdsøkonomi og psykologi i offentlig politik" er det første værk på dansk, som giver en samlet fremstilling af det felt, der ofte også betegnes som behavioural public policy.
OriginalsprogDansk
ForlagDjøf Forlag
Antal sider234
ISBN (Trykt)9788757442762
StatusUdgivet - 2019

Emneord

  • Behavioural Public Policy
  • Nudging

Citer dette

@book{ed2fd0e19e30432e8eb8ff340507cc74,
title = "Adf{\ae}rdsinformeret politik: Anvendelse af indsigter fra adf{\ae}rds{\o}konomi og psykologi i offentlig politik",
abstract = "Omfattende forskningsresultater fra is{\ae}r adf{\ae}rds{\o}konomi og psykologi viser, at mennesker langt fra handler s{\aa} rationelt, som det ofte antages. Det er baggrunden for nudging. Adf{\ae}rdsinformeret politik er bredere end nudging. Adf{\ae}rdsinformeret politik indeb{\ae}rer, at offentlig politik generelt inddrager indsigter i menneskelig adf{\ae}rd, som den er udforsket inden for is{\ae}r adf{\ae}rds{\o}konomi og psykologi.{"}Adf{\ae}rdsinformeret politik. Anvendelse af indsigter fra adf{\ae}rds{\o}konomi og psykologi i offentlig politik{"} giver en systematisk oversigt over, hvordan faktisk menneskelig adf{\ae}rd adskiller sig fra standard{\o}konomiens antagelse om homo economicus (det rationelle menneske). Bogen viser, hvordan indsigt i faktisk menneskelig adf{\ae}rd kan kvalificere offentlig politik med en lang r{\ae}kke eksempler. Den redeg{\o}r for, hvordan man kan udvikle l{\o}sninger p{\aa} samfundsm{\ae}ssige problemer under anvendelse af adf{\ae}rdsindsigter, og den pr{\ae}senterer et koncept for adf{\ae}rdsm{\ae}ssig diagnosticering og design af l{\o}sninger. En af bogens hovedpointer er, at de mange erfaringer vedr{\o}rende adf{\ae}rdsinformeret politik, som er h{\o}stet internationalt, i langt h{\o}jere grad b{\o}r inddrages i offentlig politik i Danmark.Bogen behandler ogs{\aa} den kritik, som kan rejses mod nudging og adf{\ae}rdsinformeret politik, og argumenterer for, at der b{\o}r udformes etiske retningslinjer for anvendelse af adf{\ae}rdsindsigter.{"}Adf{\ae}rdsinformeret politik. Anvendelse af indsigter fra adf{\ae}rds{\o}konomi og psykologi i offentlig politik{"} er det f{\o}rste v{\ae}rk p{\aa} dansk, som giver en samlet fremstilling af det felt, der ofte ogs{\aa} betegnes som behavioural public policy.",
keywords = "Behavioural Public Policy, Nudging",
author = "Kirsten Bregn",
year = "2019",
language = "Dansk",
isbn = "9788757442762",
publisher = "Dj{\o}f Forlag",

}

Adfærdsinformeret politik : Anvendelse af indsigter fra adfærdsøkonomi og psykologi i offentlig politik. / Bregn, Kirsten.

Djøf Forlag, 2019. 234 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

TY - BOOK

T1 - Adfærdsinformeret politik

T2 - Anvendelse af indsigter fra adfærdsøkonomi og psykologi i offentlig politik

AU - Bregn, Kirsten

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - Omfattende forskningsresultater fra især adfærdsøkonomi og psykologi viser, at mennesker langt fra handler så rationelt, som det ofte antages. Det er baggrunden for nudging. Adfærdsinformeret politik er bredere end nudging. Adfærdsinformeret politik indebærer, at offentlig politik generelt inddrager indsigter i menneskelig adfærd, som den er udforsket inden for især adfærdsøkonomi og psykologi."Adfærdsinformeret politik. Anvendelse af indsigter fra adfærdsøkonomi og psykologi i offentlig politik" giver en systematisk oversigt over, hvordan faktisk menneskelig adfærd adskiller sig fra standardøkonomiens antagelse om homo economicus (det rationelle menneske). Bogen viser, hvordan indsigt i faktisk menneskelig adfærd kan kvalificere offentlig politik med en lang række eksempler. Den redegør for, hvordan man kan udvikle løsninger på samfundsmæssige problemer under anvendelse af adfærdsindsigter, og den præsenterer et koncept for adfærdsmæssig diagnosticering og design af løsninger. En af bogens hovedpointer er, at de mange erfaringer vedrørende adfærdsinformeret politik, som er høstet internationalt, i langt højere grad bør inddrages i offentlig politik i Danmark.Bogen behandler også den kritik, som kan rejses mod nudging og adfærdsinformeret politik, og argumenterer for, at der bør udformes etiske retningslinjer for anvendelse af adfærdsindsigter."Adfærdsinformeret politik. Anvendelse af indsigter fra adfærdsøkonomi og psykologi i offentlig politik" er det første værk på dansk, som giver en samlet fremstilling af det felt, der ofte også betegnes som behavioural public policy.

AB - Omfattende forskningsresultater fra især adfærdsøkonomi og psykologi viser, at mennesker langt fra handler så rationelt, som det ofte antages. Det er baggrunden for nudging. Adfærdsinformeret politik er bredere end nudging. Adfærdsinformeret politik indebærer, at offentlig politik generelt inddrager indsigter i menneskelig adfærd, som den er udforsket inden for især adfærdsøkonomi og psykologi."Adfærdsinformeret politik. Anvendelse af indsigter fra adfærdsøkonomi og psykologi i offentlig politik" giver en systematisk oversigt over, hvordan faktisk menneskelig adfærd adskiller sig fra standardøkonomiens antagelse om homo economicus (det rationelle menneske). Bogen viser, hvordan indsigt i faktisk menneskelig adfærd kan kvalificere offentlig politik med en lang række eksempler. Den redegør for, hvordan man kan udvikle løsninger på samfundsmæssige problemer under anvendelse af adfærdsindsigter, og den præsenterer et koncept for adfærdsmæssig diagnosticering og design af løsninger. En af bogens hovedpointer er, at de mange erfaringer vedrørende adfærdsinformeret politik, som er høstet internationalt, i langt højere grad bør inddrages i offentlig politik i Danmark.Bogen behandler også den kritik, som kan rejses mod nudging og adfærdsinformeret politik, og argumenterer for, at der bør udformes etiske retningslinjer for anvendelse af adfærdsindsigter."Adfærdsinformeret politik. Anvendelse af indsigter fra adfærdsøkonomi og psykologi i offentlig politik" er det første værk på dansk, som giver en samlet fremstilling af det felt, der ofte også betegnes som behavioural public policy.

KW - Behavioural Public Policy

KW - Nudging

UR - https://www.djoef-forlag.dk/book-info/adfaerdsinformeret-politik

M3 - Bog

SN - 9788757442762

BT - Adfærdsinformeret politik

PB - Djøf Forlag

ER -