A Richly Woven Tale

ISSN0163-8548
StatusUdgivet - 2004
Udgivet eksterntJa

Frølunde, L ; Moser, Thomas. / A Richly Woven Tale : Bodies in Technology. I: Human Studies. 2004 ; Bind 27, Nr. 3. s. 341-348.
@article{fe8f3c50e58311dea218000ea68e967b,
title = "A Richly Woven Tale: Bodies in Technology",
abstract = "Boganmeldelse af 'Bodies in Technology' af Don Ihde, om den f{\ae}nomenologiske filosofi og videnskabs historie og dens relation til kroppen og til den samfundsm{\ae}ssige betydning af den teknologiske udvikling . Anmelderne sl{\aa}r ned p{\aa} en r{\ae}kke kropsligt funderede begreber i forskningen, og p{\aa} de forskellige opfattelser, b{\aa}de negative og positive, af teknologiens indflydelse p{\aa} samfundet. Abstract {"}Bodies in Technology{"} str{\ae}kker sig over et bredt historisk felt og er karakteriseret ved sine flersidede tilgange til f{\ae}nomenologi og videnskabsteori. Bogen best{\aa}r af fire dele: kroppen og opfattelsen af det virkelige liv og virtuelle kroppe, videnskab og bevisf{\o}relsesprocesser, teoretiske st{\aa}steder inden for de videnskabelige studier, og refleksioner over den teknologiske udviklings indflydelse p{\aa} samfundet. Anmelderne g{\aa}r kritisk til v{\ae}rks over for bogen og skriver den ind i det tv{\ae}rsektorielle forskningsomr{\aa}de som behandler krop og teknologi. De hylder bogen som en n{\o}dvendig bro mellem to centrale f{\ae}nomener i det postmoderne (vestlige) samfund: den teknologiske dominans og en art kroppens ren{\ae}ssance. Anmeldelsen peger p{\aa} de mange udfordringer forskningen inden for disse omr{\aa}der st{\aa}r overfor i dag og eftersp{\o}rger en debat og yderligere anbefalinger.",
author = "L Fr{\o}lunde and Thomas Moser",
year = "2004",
language = "English",
volume = "27",
pages = "341--348",
journal = "Human Studies",
issn = "0163-8548",
publisher = "Springer Netherlands",
number = "3",

Frølunde, L & Moser, T 2004, 'A Richly Woven Tale: Bodies in Technology', Human Studies, bind 27, nr. 3, s. 341-348.

A Richly Woven Tale : Bodies in Technology. / Frølunde, L; Moser, Thomas.

I: Human Studies, Bind 27, Nr. 3, 2004, s. 341-348.

Publikation: Bidrag til tidsskriftAnmeldelseForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - A Richly Woven Tale

T2 - Bodies in Technology

AU - Frølunde, L

AU - Moser, Thomas

PY - 2004

Y1 - 2004

N2 - Boganmeldelse af 'Bodies in Technology' af Don Ihde, om den fænomenologiske filosofi og videnskabs historie og dens relation til kroppen og til den samfundsmæssige betydning af den teknologiske udvikling . Anmelderne slår ned på en række kropsligt funderede begreber i forskningen, og på de forskellige opfattelser, både negative og positive, af teknologiens indflydelse på samfundet. Abstract "Bodies in Technology" strækker sig over et bredt historisk felt og er karakteriseret ved sine flersidede tilgange til fænomenologi og videnskabsteori. Bogen består af fire dele: kroppen og opfattelsen af det virkelige liv og virtuelle kroppe, videnskab og bevisførelsesprocesser, teoretiske ståsteder inden for de videnskabelige studier, og refleksioner over den teknologiske udviklings indflydelse på samfundet. Anmelderne går kritisk til værks over for bogen og skriver den ind i det tværsektorielle forskningsområde som behandler krop og teknologi. De hylder bogen som en nødvendig bro mellem to centrale fænomener i det postmoderne (vestlige) samfund: den teknologiske dominans og en art kroppens renæssance. Anmeldelsen peger på de mange udfordringer forskningen inden for disse områder står overfor i dag og efterspørger en debat og yderligere anbefalinger.

AB - Boganmeldelse af 'Bodies in Technology' af Don Ihde, om den fænomenologiske filosofi og videnskabs historie og dens relation til kroppen og til den samfundsmæssige betydning af den teknologiske udvikling . Anmelderne slår ned på en række kropsligt funderede begreber i forskningen, og på de forskellige opfattelser, både negative og positive, af teknologiens indflydelse på samfundet. Abstract "Bodies in Technology" strækker sig over et bredt historisk felt og er karakteriseret ved sine flersidede tilgange til fænomenologi og videnskabsteori. Bogen består af fire dele: kroppen og opfattelsen af det virkelige liv og virtuelle kroppe, videnskab og bevisførelsesprocesser, teoretiske ståsteder inden for de videnskabelige studier, og refleksioner over den teknologiske udviklings indflydelse på samfundet. Anmelderne går kritisk til værks over for bogen og skriver den ind i det tværsektorielle forskningsområde som behandler krop og teknologi. De hylder bogen som en nødvendig bro mellem to centrale fænomener i det postmoderne (vestlige) samfund: den teknologiske dominans og en art kroppens renæssance. Anmeldelsen peger på de mange udfordringer forskningen inden for disse områder står overfor i dag og efterspørger en debat og yderligere anbefalinger.

M3 - Literature review

VL - 27