Økonomi på tværs

Festskrift til Jesper Jespersen

Torben Bech Dyrberg (Redaktør), Allan Dreyer Hansen (Redaktør), Peter Nielsen (Redaktør)

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogFormidling

Resumé

I dette festskrift fortæller en række danske økonomer, hvordan deres kollega Jesper Jespersen har sat gedigne aftryk på dansk økonomisk forskning. Han har været et fyrtårn som fortaler for den keynesianske økonomi og dens teorier – selv i en mere og mere neoliberal verden.

Professor Jesper Jespersen er en institution inden for dansk økonomisk forsk­ning. Økonomi på tværs er udkommet i anledning af hans pensionering i marts 2019. Bogen består af bidrag fra Jespersens kollegaer, og hver artikel i bogen koncentrerer sig om emner, der har ligget Jesper Jespersen nært i hans egen forskning, f.eks. de ministerielle regnemodeller, neoliberalismen, finanskrise, borgerløn og Brexit.

Jesper Jespersen er kendt af mange som 'den røde økonom'. Han har dog hverken været marxist (som beskyldningen lød i 1990’erne) eller borgerlig (som han blev påduttet i 1970’erne). Derimod har Jespersen på tværs af politiske strømninger holdt fast i sit ståsted: John Maynard Keynes’ tanker og teorier.

Jesper Jespersen har på landsplan og internationalt markeret sig som en hård kritiker af den udvikling, der har ledt til, at politik og sociale forhold ses som arenaer for konkurrence og individuel nyttemaksimering, og han har skarpt kritiseret Finansministeriets regnemodeller for subjektivitet. Hans bidrag til dansk økonomisk forskning er ikke til at overse.
OriginalsprogDansk
Udgivelses stedFrederiksberg
ForlagFrydenlund
Antal sider203
ISBN (Trykt)9788772161143
StatusUdgivet - 2019

Citer dette

@book{ee9885e1e4154639af4269afc29b4315,
title = "{\O}konomi p{\aa} tv{\ae}rs: Festskrift til Jesper Jespersen",
abstract = "I dette festskrift fort{\ae}ller en r{\ae}kke danske {\o}konomer, hvordan deres kollega Jesper Jespersen har sat gedigne aftryk p{\aa} dansk {\o}konomisk forskning. Han har v{\ae}ret et fyrt{\aa}rn som fortaler for den keynesianske {\o}konomi og dens teorier – selv i en mere og mere neoliberal verden.Professor Jesper Jespersen er en institution inden for dansk {\o}konomisk forsk­ning. {\O}konomi p{\aa} tv{\ae}rs er udkommet i anledning af hans pensionering i marts 2019. Bogen best{\aa}r af bidrag fra Jespersens kollegaer, og hver artikel i bogen koncentrerer sig om emner, der har ligget Jesper Jespersen n{\ae}rt i hans egen forskning, f.eks. de ministerielle regnemodeller, neoliberalismen, finanskrise, borgerl{\o}n og Brexit.Jesper Jespersen er kendt af mange som 'den r{\o}de {\o}konom'. Han har dog hverken v{\ae}ret marxist (som beskyldningen l{\o}d i 1990’erne) eller borgerlig (som han blev p{\aa}duttet i 1970’erne). Derimod har Jespersen p{\aa} tv{\ae}rs af politiske str{\o}mninger holdt fast i sit st{\aa}sted: John Maynard Keynes’ tanker og teorier.Jesper Jespersen har p{\aa} landsplan og internationalt markeret sig som en h{\aa}rd kritiker af den udvikling, der har ledt til, at politik og sociale forhold ses som arenaer for konkurrence og individuel nyttemaksimering, og han har skarpt kritiseret Finansministeriets regnemodeller for subjektivitet. Hans bidrag til dansk {\o}konomisk forskning er ikke til at overse.",
editor = "Dyrberg, {Torben Bech} and Hansen, {Allan Dreyer} and Peter Nielsen",
year = "2019",
language = "Dansk",
isbn = "9788772161143",
publisher = "Frydenlund",

}

Økonomi på tværs : Festskrift til Jesper Jespersen. / Dyrberg, Torben Bech (Redaktør); Hansen, Allan Dreyer (Redaktør); Nielsen, Peter (Redaktør).

Frederiksberg : Frydenlund, 2019. 203 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogFormidling

TY - BOOK

T1 - Økonomi på tværs

T2 - Festskrift til Jesper Jespersen

A2 - Dyrberg, Torben Bech

A2 - Hansen, Allan Dreyer

A2 - Nielsen, Peter

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - I dette festskrift fortæller en række danske økonomer, hvordan deres kollega Jesper Jespersen har sat gedigne aftryk på dansk økonomisk forskning. Han har været et fyrtårn som fortaler for den keynesianske økonomi og dens teorier – selv i en mere og mere neoliberal verden.Professor Jesper Jespersen er en institution inden for dansk økonomisk forsk­ning. Økonomi på tværs er udkommet i anledning af hans pensionering i marts 2019. Bogen består af bidrag fra Jespersens kollegaer, og hver artikel i bogen koncentrerer sig om emner, der har ligget Jesper Jespersen nært i hans egen forskning, f.eks. de ministerielle regnemodeller, neoliberalismen, finanskrise, borgerløn og Brexit.Jesper Jespersen er kendt af mange som 'den røde økonom'. Han har dog hverken været marxist (som beskyldningen lød i 1990’erne) eller borgerlig (som han blev påduttet i 1970’erne). Derimod har Jespersen på tværs af politiske strømninger holdt fast i sit ståsted: John Maynard Keynes’ tanker og teorier.Jesper Jespersen har på landsplan og internationalt markeret sig som en hård kritiker af den udvikling, der har ledt til, at politik og sociale forhold ses som arenaer for konkurrence og individuel nyttemaksimering, og han har skarpt kritiseret Finansministeriets regnemodeller for subjektivitet. Hans bidrag til dansk økonomisk forskning er ikke til at overse.

AB - I dette festskrift fortæller en række danske økonomer, hvordan deres kollega Jesper Jespersen har sat gedigne aftryk på dansk økonomisk forskning. Han har været et fyrtårn som fortaler for den keynesianske økonomi og dens teorier – selv i en mere og mere neoliberal verden.Professor Jesper Jespersen er en institution inden for dansk økonomisk forsk­ning. Økonomi på tværs er udkommet i anledning af hans pensionering i marts 2019. Bogen består af bidrag fra Jespersens kollegaer, og hver artikel i bogen koncentrerer sig om emner, der har ligget Jesper Jespersen nært i hans egen forskning, f.eks. de ministerielle regnemodeller, neoliberalismen, finanskrise, borgerløn og Brexit.Jesper Jespersen er kendt af mange som 'den røde økonom'. Han har dog hverken været marxist (som beskyldningen lød i 1990’erne) eller borgerlig (som han blev påduttet i 1970’erne). Derimod har Jespersen på tværs af politiske strømninger holdt fast i sit ståsted: John Maynard Keynes’ tanker og teorier.Jesper Jespersen har på landsplan og internationalt markeret sig som en hård kritiker af den udvikling, der har ledt til, at politik og sociale forhold ses som arenaer for konkurrence og individuel nyttemaksimering, og han har skarpt kritiseret Finansministeriets regnemodeller for subjektivitet. Hans bidrag til dansk økonomisk forskning er ikke til at overse.

UR - https://www.frydenlund.dk/boeger/varebeskrivelse/5417

M3 - Bog

SN - 9788772161143

BT - Økonomi på tværs

PB - Frydenlund

CY - Frederiksberg

ER -