Økologisk frøproduktions rolle i grøntsagsforsyningskæder

Lise Christina Deleuran, Birte Boelt

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportKonferencebidrag i proceedingsForskning

Resumé

Titel1st Nordic Organic Conference. Towards increased sustainability in thefood supply chain
    RedaktørerP. Fredriksson, K. Ullvén
    ForlagCentrum för uthålligt lantbruk
    Publikationsdato2009
    Sider133
    StatusUdgivet - 2009
    BegivenhedNordic Organic Conference - Göteborg, Sverige
    Varighed: 18 maj 200920 maj 2009
    Konferencens nummer: 1

Konference

KonferenceNordic Organic Conference
    Nummer1
    LandSverige
    ByGöteborg
    Periode18/05/200920/05/2009

• Genetisk diversitet
    • Forsyningskæde
    • Grøntsagsproduktion
    • Økologisk udsæd

Deleuran, L. C., & Boelt, B. (2009). Økologisk frøproduktions rolle i grøntsagsforsyningskæder. I P. Fredriksson, & K. Ullvén (red.), 1st Nordic Organic Conference. Towards increased sustainability in thefood supply chain (s. 133). Centrum för uthålligt lantbruk.
    Deleuran, Lise Christina ; Boelt, Birte. / Økologisk frøproduktions rolle i grøntsagsforsyningskæder. 1st Nordic Organic Conference. Towards increased sustainability in thefood supply chain. red. / P. Fredriksson ; K. Ullvén. Centrum för uthålligt lantbruk, 2009. s. 133
    @inproceedings{0537a210be4011dea2b9000ea68e967b,
    title = "{\O}kologisk fr{\o}produktions rolle i gr{\o}ntsagsforsyningsk{\ae}der",
    abstract = "I Danmark har man gjort en betydelig indsats for at tilvejebringe {\o}kologisk uds{\ae}d for at im{\o}dekomme EU´s lovgivning om at det udelukkende er {\o}kologisk producerede fr{\o}, der m{\aa} bruges inden for {\o}kologisk landbrug. Danske havefr{\o}firmaer fors{\o}gte sig p{\aa} et tidligt tidspunkt med produktion af {\o}kologisk uds{\ae}d. Eftersp{\o}rgslen var dog ikke helt som forventet. Enten fordi man ikke fik produceret de sorter som gr{\o}ntsags producenterne {\o}nskede, eller ogs{\aa} fordi man fik produceret st{\o}rre m{\ae}ngder af uds{\ae}d end der reelt var et marked for. Status er derfor at produktionen af {\o}kologisk gr{\o}nsagsfr{\o} n{\ae}sten er indstillet. Det er n{\ae}rliggende at konkludere, at der er behov for betydelig mere interaktion i den {\o}kologiske forsyningsk{\ae}de for at f{\aa} belyst - Hvilke sorter {\o}nsker de {\o}kologiske producenter at dyrke og i hvilke m{\ae}ngder? Samtidig er det relevant at s{\ae}tte fokus p{\aa}, hvordan man g{\o}r produktionen rentabel, s{\aa} flere firmaer v{\ae}lger at s{\ae}tte {\o}kologisk fr{\o}produktion p{\aa} dagsordenen. Det er vigtigt at f{\aa} l{\o}st uds{\ae}ds problematikken, s{\aa} der findes {\o}kologisk uds{\ae}d p{\aa} markedet af de arter og sorter, som de {\o}kologiske gr{\o}nsagsproducenter eftersp{\o}rger. Herved opn{\aa}s en st{\o}rre integritet, idet {\o}kologisk jordbrug i mindre grad bliver afh{\ae}ngig af det konventionelle jordbrug og i st{\o}rre grad lever op til {\o}kologiens princip om selvforsyning og samtidig sluttes den {\o}kologiske cirkel fra start (fr{\o}) til slut (produkt)",
    keywords = "Genetisk diversitet, Forsyningsk{\ae}de, Gr{\o}ntsagsproduktion, {\O}kologisk uds{\ae}d, Genetic diversity, Supply chain, Vegetable production, organic seed production",
    author = "Deleuran, {Lise Christina} and Birte Boelt",
    year = "2009",
    pages = "133",
    editor = "P. Fredriksson and K. Ullv{\'e}n",
    booktitle = "1st Nordic Organic Conference. Towards increased sustainability in thefood supply chain",
    publisher = "Centrum f{\"o}r uth{\aa}lligt lantbruk",

Deleuran, LC & Boelt, B 2009, Økologisk frøproduktions rolle i grøntsagsforsyningskæder. i P Fredriksson & K Ullvén (red), 1st Nordic Organic Conference. Towards increased sustainability in thefood supply chain. Centrum för uthålligt lantbruk, s. 133, Nordic Organic Conference, Göteborg, Sverige, 18/05/2009.

Økologisk frøproduktions rolle i grøntsagsforsyningskæder. / Deleuran, Lise Christina; Boelt, Birte.

1st Nordic Organic Conference. Towards increased sustainability in thefood supply chain. red. / P. Fredriksson; K. Ullvén. Centrum för uthålligt lantbruk, 2009. s. 133.

TY - GEN

T1 - Økologisk frøproduktions rolle i grøntsagsforsyningskæder

AU - Deleuran, Lise Christina

AU - Boelt, Birte