Øje på det psykiske arbejdsmiljø i grænseløst arbejde

  Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

  Resumé

  Industrisamfundet opbyggede en masse grænser i arbejdet, som i høj grad begrænsede lønmodtagerne. Man skulle møde til en fast tid, stå ved den samme maskine eller sidde ved det samme skrivebord hver dag. Man skulle løse de samme opgaver, udføre de samme rutiner, snakke med de samme mennesker dag efter dag. De snærende grænser udgjorde en stor belastning i arbejdet.

  Nu udvikler der sig nye frihedsgrader i arbejdet for almindelige medarbejdere, mulighed for selvudfoldelse, større værdighed, mere mening i arbejdet og mulighed for mere engagement i arbejdet. Grænserne bliver mindre snærende. Vi bevæger os mod det grænseløse arbejde. Og hvad er resultatet: Stadig flere medarbejdere bliver stressede, brænder ud, bliver langtidssyge, bliver deprimerede og har vanskeligt ved at finde balancen mellem arbejdet, familien og andet liv.

  Der er noget i det gode, nye og spændende grænseløse arbejde, der ikke er, som det skal være. Derfor er det vigtigt, at vi finder ud af, hvad det er i det grænseløse arbejde, der giver problemer. Vi har behov for at få større indsigt i det psykiske arbejdsmiljø i grænseløst arbejde.

  OriginalsprogDansk
  Udgivelses stedKøbenhavn
  ForlagLandsorganisationen i Danmark
  Antal sider61
  ISBN (Trykt)978-87-7735-800-5
  ISBN (Elektronisk)978-87-7735-800-5
  StatusUdgivet - 2007

  Citer dette

  @book{ad6374c0ffc811db825a000ea68e967b,
  title = "{\O}je p{\aa} det psykiske arbejdsmilj{\o} i gr{\ae}nsel{\o}st arbejde",
  abstract = "Industrisamfundet opbyggede en masse gr{\ae}nser i arbejdet, som i h{\o}j grad begr{\ae}nsede l{\o}nmodtagerne. Man skulle m{\o}de til en fast tid, st{\aa} ved den samme maskine eller sidde ved det samme skrivebord hver dag. Man skulle l{\o}se de samme opgaver, udf{\o}re de samme rutiner, snakke med de samme mennesker dag efter dag. De sn{\ae}rende gr{\ae}nser udgjorde en stor belastning i arbejdet.Nu udvikler der sig nye frihedsgrader i arbejdet for almindelige medarbejdere, mulighed for selvudfoldelse, st{\o}rre v{\ae}rdighed, mere mening i arbejdet og mulighed for mere engagement i arbejdet. Gr{\ae}nserne bliver mindre sn{\ae}rende. Vi bev{\ae}ger os mod det gr{\ae}nsel{\o}se arbejde. Og hvad er resultatet: Stadig flere medarbejdere bliver stressede, br{\ae}nder ud, bliver langtidssyge, bliver deprimerede og har vanskeligt ved at finde balancen mellem arbejdet, familien og andet liv.Der er noget i det gode, nye og sp{\ae}ndende gr{\ae}nsel{\o}se arbejde, der ikke er, som det skal v{\ae}re. Derfor er det vigtigt, at vi finder ud af, hvad det er i det gr{\ae}nsel{\o}se arbejde, der giver problemer. Vi har behov for at f{\aa} st{\o}rre indsigt i det psykiske arbejdsmilj{\o} i gr{\ae}nsel{\o}st arbejde.",
  author = "Lund, {Henrik Lambrecht} and Hvid, {Helge S{\o}ndergaard}",
  year = "2007",
  language = "Dansk",
  isbn = "978-87-7735-800-5",
  publisher = "Landsorganisationen i Danmark",
  address = "Danmark",

  }

  Øje på det psykiske arbejdsmiljø i grænseløst arbejde. / Lund, Henrik Lambrecht; Hvid, Helge Søndergaard.

  København : Landsorganisationen i Danmark, 2007. 61 s.

  Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

  TY - RPRT

  T1 - Øje på det psykiske arbejdsmiljø i grænseløst arbejde

  AU - Lund, Henrik Lambrecht

  AU - Hvid, Helge Søndergaard

  PY - 2007

  Y1 - 2007

  N2 - Industrisamfundet opbyggede en masse grænser i arbejdet, som i høj grad begrænsede lønmodtagerne. Man skulle møde til en fast tid, stå ved den samme maskine eller sidde ved det samme skrivebord hver dag. Man skulle løse de samme opgaver, udføre de samme rutiner, snakke med de samme mennesker dag efter dag. De snærende grænser udgjorde en stor belastning i arbejdet.Nu udvikler der sig nye frihedsgrader i arbejdet for almindelige medarbejdere, mulighed for selvudfoldelse, større værdighed, mere mening i arbejdet og mulighed for mere engagement i arbejdet. Grænserne bliver mindre snærende. Vi bevæger os mod det grænseløse arbejde. Og hvad er resultatet: Stadig flere medarbejdere bliver stressede, brænder ud, bliver langtidssyge, bliver deprimerede og har vanskeligt ved at finde balancen mellem arbejdet, familien og andet liv.Der er noget i det gode, nye og spændende grænseløse arbejde, der ikke er, som det skal være. Derfor er det vigtigt, at vi finder ud af, hvad det er i det grænseløse arbejde, der giver problemer. Vi har behov for at få større indsigt i det psykiske arbejdsmiljø i grænseløst arbejde.

  AB - Industrisamfundet opbyggede en masse grænser i arbejdet, som i høj grad begrænsede lønmodtagerne. Man skulle møde til en fast tid, stå ved den samme maskine eller sidde ved det samme skrivebord hver dag. Man skulle løse de samme opgaver, udføre de samme rutiner, snakke med de samme mennesker dag efter dag. De snærende grænser udgjorde en stor belastning i arbejdet.Nu udvikler der sig nye frihedsgrader i arbejdet for almindelige medarbejdere, mulighed for selvudfoldelse, større værdighed, mere mening i arbejdet og mulighed for mere engagement i arbejdet. Grænserne bliver mindre snærende. Vi bevæger os mod det grænseløse arbejde. Og hvad er resultatet: Stadig flere medarbejdere bliver stressede, brænder ud, bliver langtidssyge, bliver deprimerede og har vanskeligt ved at finde balancen mellem arbejdet, familien og andet liv.Der er noget i det gode, nye og spændende grænseløse arbejde, der ikke er, som det skal være. Derfor er det vigtigt, at vi finder ud af, hvad det er i det grænseløse arbejde, der giver problemer. Vi har behov for at få større indsigt i det psykiske arbejdsmiljø i grænseløst arbejde.

  M3 - Rapport

  SN - 978-87-7735-800-5

  BT - Øje på det psykiske arbejdsmiljø i grænseløst arbejde

  PB - Landsorganisationen i Danmark

  CY - København

  ER -

  Lund HL, Hvid HS. Øje på det psykiske arbejdsmiljø i grænseløst arbejde. København: Landsorganisationen i Danmark, 2007. 61 s.