Øje på det psykiske arbejdsmiljø i grænseløst arbejde

  Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

  Abstract

  Industrisamfundet opbyggede en masse grænser i arbejdet, som i høj grad begrænsede lønmodtagerne. Man skulle møde til en fast tid, stå ved den samme maskine eller sidde ved det samme skrivebord hver dag. Man skulle løse de samme opgaver, udføre de samme rutiner, snakke med de samme mennesker dag efter dag. De snærende grænser udgjorde en stor belastning i arbejdet.

  Nu udvikler der sig nye frihedsgrader i arbejdet for almindelige medarbejdere, mulighed for selvudfoldelse, større værdighed, mere mening i arbejdet og mulighed for mere engagement i arbejdet. Grænserne bliver mindre snærende. Vi bevæger os mod det grænseløse arbejde. Og hvad er resultatet: Stadig flere medarbejdere bliver stressede, brænder ud, bliver langtidssyge, bliver deprimerede og har vanskeligt ved at finde balancen mellem arbejdet, familien og andet liv.

  Der er noget i det gode, nye og spændende grænseløse arbejde, der ikke er, som det skal være. Derfor er det vigtigt, at vi finder ud af, hvad det er i det grænseløse arbejde, der giver problemer. Vi har behov for at få større indsigt i det psykiske arbejdsmiljø i grænseløst arbejde.

  OriginalsprogDansk
  Udgivelses stedKøbenhavn
  ForlagLandsorganisationen i Danmark
  Antal sider61
  ISBN (Trykt)978-87-7735-800-5
  ISBN (Elektronisk)978-87-7735-800-5
  StatusUdgivet - 2007

  Citer dette