Ændrede relationer mellem hjem og institution

Forældresamarbejdets form og indhold

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

  Resumé

  Kapitlet viser, at når daginstitutioner beskrives som servicetilbud, der skal styrke børnenes kompetenceudvikling, kan det forstærke forældres tendens til at sætte lighed mellem kvalitet og synlige (skolastiske) aktiviteter i daginstitutionerne. Samtidig viser kapitlet, at forældre i dagligdagen har en række andre forventninger til samarbejdet med personalet i daginstitutionerne. Det daglige samarbejde drejer sig ofte om basale opdragelsesmæssige opgaver. Her er det afgørende for barnets udvikling, at der etableres et samspil mellem disse og udveksling af forskellige perspektiver og viden om barnet. Dette samspil har imidlertid meget vanskelige vilkår i institutionshverdagen.
  OriginalsprogDansk
  TitelKampen om daginstitutionen : Den danske model mellem kompetencetænkning, tradition og profession
  RedaktørerJohn Benedicto Krejsler, Annegrethe Ahrenkiel, Camilla Schmidt
  Antal sider18
  Udgivelses stedFrederiksberg
  ForlagFrydenlund Academic
  Publikationsdato2014
  Sider165-183
  Kapitel7
  ISBN (Trykt)978-87-7118-322-1
  StatusUdgivet - 2014

  Citer dette

  Ahrenkiel, A. (2014). Ændrede relationer mellem hjem og institution: Forældresamarbejdets form og indhold. I J. B. Krejsler, A. Ahrenkiel, & C. Schmidt (red.), Kampen om daginstitutionen: Den danske model mellem kompetencetænkning, tradition og profession (s. 165-183). Frederiksberg: Frydenlund Academic.
  Ahrenkiel, Annegrethe. / Ændrede relationer mellem hjem og institution : Forældresamarbejdets form og indhold. Kampen om daginstitutionen: Den danske model mellem kompetencetænkning, tradition og profession. red. / John Benedicto Krejsler ; Annegrethe Ahrenkiel ; Camilla Schmidt. Frederiksberg : Frydenlund Academic, 2014. s. 165-183
  @inbook{1a695dab30cf47e6a903a02695785da8,
  title = "{\AE}ndrede relationer mellem hjem og institution: For{\ae}ldresamarbejdets form og indhold",
  abstract = "Kapitlet viser, at n{\aa}r daginstitutioner beskrives som servicetilbud, der skal styrke b{\o}rnenes kompetenceudvikling, kan det forst{\ae}rke for{\ae}ldres tendens til at s{\ae}tte lighed mellem kvalitet og synlige (skolastiske) aktiviteter i daginstitutionerne. Samtidig viser kapitlet, at for{\ae}ldre i dagligdagen har en r{\ae}kke andre forventninger til samarbejdet med personalet i daginstitutionerne. Det daglige samarbejde drejer sig ofte om basale opdragelsesm{\ae}ssige opgaver. Her er det afg{\o}rende for barnets udvikling, at der etableres et samspil mellem disse og udveksling af forskellige perspektiver og viden om barnet. Dette samspil har imidlertid meget vanskelige vilk{\aa}r i institutionshverdagen.",
  author = "Annegrethe Ahrenkiel",
  year = "2014",
  language = "Dansk",
  isbn = "978-87-7118-322-1",
  pages = "165--183",
  editor = "Krejsler, {John Benedicto } and Annegrethe Ahrenkiel and Camilla Schmidt",
  booktitle = "Kampen om daginstitutionen",
  publisher = "Frydenlund Academic",

  }

  Ahrenkiel, A 2014, Ændrede relationer mellem hjem og institution: Forældresamarbejdets form og indhold. i JB Krejsler, A Ahrenkiel & C Schmidt (red), Kampen om daginstitutionen: Den danske model mellem kompetencetænkning, tradition og profession. Frydenlund Academic, Frederiksberg, s. 165-183.

  Ændrede relationer mellem hjem og institution : Forældresamarbejdets form og indhold. / Ahrenkiel, Annegrethe.

  Kampen om daginstitutionen: Den danske model mellem kompetencetænkning, tradition og profession. red. / John Benedicto Krejsler; Annegrethe Ahrenkiel; Camilla Schmidt. Frederiksberg : Frydenlund Academic, 2014. s. 165-183.

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

  TY - CHAP

  T1 - Ændrede relationer mellem hjem og institution

  T2 - Forældresamarbejdets form og indhold

  AU - Ahrenkiel, Annegrethe

  PY - 2014

  Y1 - 2014

  N2 - Kapitlet viser, at når daginstitutioner beskrives som servicetilbud, der skal styrke børnenes kompetenceudvikling, kan det forstærke forældres tendens til at sætte lighed mellem kvalitet og synlige (skolastiske) aktiviteter i daginstitutionerne. Samtidig viser kapitlet, at forældre i dagligdagen har en række andre forventninger til samarbejdet med personalet i daginstitutionerne. Det daglige samarbejde drejer sig ofte om basale opdragelsesmæssige opgaver. Her er det afgørende for barnets udvikling, at der etableres et samspil mellem disse og udveksling af forskellige perspektiver og viden om barnet. Dette samspil har imidlertid meget vanskelige vilkår i institutionshverdagen.

  AB - Kapitlet viser, at når daginstitutioner beskrives som servicetilbud, der skal styrke børnenes kompetenceudvikling, kan det forstærke forældres tendens til at sætte lighed mellem kvalitet og synlige (skolastiske) aktiviteter i daginstitutionerne. Samtidig viser kapitlet, at forældre i dagligdagen har en række andre forventninger til samarbejdet med personalet i daginstitutionerne. Det daglige samarbejde drejer sig ofte om basale opdragelsesmæssige opgaver. Her er det afgørende for barnets udvikling, at der etableres et samspil mellem disse og udveksling af forskellige perspektiver og viden om barnet. Dette samspil har imidlertid meget vanskelige vilkår i institutionshverdagen.

  M3 - Bidrag til bog/antologi

  SN - 978-87-7118-322-1

  SP - 165

  EP - 183

  BT - Kampen om daginstitutionen

  A2 - Krejsler, John Benedicto

  A2 - Ahrenkiel, Annegrethe

  A2 - Schmidt, Camilla

  PB - Frydenlund Academic

  CY - Frederiksberg

  ER -

  Ahrenkiel A. Ændrede relationer mellem hjem og institution: Forældresamarbejdets form og indhold. I Krejsler JB, Ahrenkiel A, Schmidt C, red., Kampen om daginstitutionen: Den danske model mellem kompetencetænkning, tradition og profession. Frederiksberg: Frydenlund Academic. 2014. s. 165-183