”Venter på cancerdommen” Patienters erfaringer fra den diagnostiske del af kræftpakken for hoved-halskræft

 • Larsen, Birgitta Nordenhof (Projektdeltager)

  Projekter: ProjektForskning

  Projektdetaljer

  Beskrivelse

  Formålet med dette studie er at undersøge hoved-halskræftpatienters erfaringer med at blive og være patient i et accelereret kræftpakkeforløb med henblik på at forstå, hvordan patienterne navigerer i den specifikke sociale kontekst, som kræftpakke-konceptet medvirker til at skabe og hvordan patienterne identificerer sig med diskurser/opfattelser af hvordan man bør gøre og være en patient, som udredes for kræft.
  Empirien produceres ved at følge patienter igennem den kirurgiske del af kræftpakkeforløbet fra den første undersøgelse i Øre-næse-halskirurgisk klinik, via en række undersøgelser, til samtalen, hvor de får svar på undersøgelsesresultaterne og aftaler en behandlingsplan. For en del patienters indeholder forløbet en operation. Den kirurgiske del af kræftpakkeforløbet varer højst 3-4 uger. Undervejs i forløbet foretages 1-3 interviews. Interview-metoden er bl.a. inspireret af FANI-metoden (Free Association Narrative Interview).
  I analysen anlægges et dobbeltblik. Det ene blik følger hver patients personlige fortælling om deres specifikke erfaringer fra forløbet og episoder fra deres livshistorie inklusive informationer om deres relationer sociale positioner og identitetsarbejde. Det andet blik følger det standardiserede program og forventningerne til patienterne om, at de tilpasser sig programmet.
  StatusAfsluttet
  Effektiv start/slut dato31/12/201231/12/2015