The organised cultural encounter: rethinking the conceptual and contextual framework of interculturality through the study of practice

Projekter: ProjektForskning

Projektdetaljer

Beskrivelse

’Det arrangerede kulturmøde’ er et møde mellem mennesker, der på forhånd er blevet defineret som værende kulturelt forskellige. Denne form for kulturmøder er blevet etableret som et redskab til at overvinde, hvad betragtes som barrierer, og optimere, hvad betragtes som muligheder i kulturmødet. Dette projekt undersøger, hvordan kulturelle forskelle produceres og reproduceres i praksis i det arrangerede kulturmøde. Dette undersøges i 5 forskellige case studier af hhv. tværreligiøse dialogprogrammer, mangfoldighedsledelseskurser, boligsociale fora i kommunalt regi, mellemfolkelige udvekslingsprogrammer og professionel fodbold. Formålet er at undersøge variationer af kulturmøder for at komme nærmere en forståelse af, hvordan kulturelle forskelle produceres som betydningsfulde i bestemte sammenhænge og med bestemte formål for øje. Gennem studiet af det arrangerede kulturmøde, dets iscenesættelse og subjektivering af deltagerne, samt disses gensidige kulturelle subjektiveringer, deres måder at performe forskelle på, og deres refleksive praksisser, er målet at diskutere og gentænke begrebsliggørelsen af interkulturalitet. Projektet trækker på teoretiske perspektiver fra antropologi, cultural studies, sociologi, kønsstudier og post koloniale studier for på et tværfagligt grundlag at udforske fælles dynamikker på tværs af de empirisk forskellige cases. Metodisk gør casestudierne brug af deltager-observation, kvalitative interviews og dokumentanalyse.
Som projektet skrider frem, vil man kunne læse om publikationer og aktiviteter tilknyttet projektet på projektets hjemmeside: http://organisedculturalencounter.wordpress.com/
Projektet er finansieret af Det Frie Forskningsråd, Kultur og Kommunikation med bevillings-ID: DFF – 1319-00093.
AkronymOCE
StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato01/09/201331/12/2017

• cultural encounters
  • practice
  • subjectification
  • performativity
  • reflexivity

Organised Cultural Encounters. Practices of Transformation

Galal, L. P. & Hvenegård-Lassen, K., maj 2020, Palgrave Macmillan. (Global Diversities).

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

Cultural Encounters as Intervention practices

Christiansen, L. B. (red.), Galal, L. P. (red.) & Hvenegård-Lassen, K. (red.), 2019, Routledge. 128 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportAntologiForskningpeer review

Danske selvbilleder i et kulturmøde

Christiansen, L. B., 2019, Køn, Magt og Mangfoldighed. Hansen, L. L. (red.). Frederiksberg: Frydenlund Academic, s. 151-175 24 s. (Køn, samfund og politik).

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

Interreligious dialogue in Denmark: Protestantized and Decentralized

Galal, L. P., 18 okt. 2019.

Publikation: KonferencebidragPaperForskningpeer review

• 8 Organisation og deltagelse i konference
  • 5 Deltagelse i workshop, seminar og kursus
  • 3 Foredrag og mundtlige bidrag

Præsentation af forskningsprojekt 'The organised cultural encounter'

Lise Paulsen Galal (Oplægsholder)

13 nov. 2017

Aktivitet: Tale eller præsentationForedrag og mundtlige bidrag

Feminist theories on science and knowledge

Helle Bach Riis (Deltager)

25 apr. 201724 maj 2017

Aktivitet: Deltagelse i eller arrangering af en begivenhedDeltagelse i workshop, seminar og kursus

Current challenges: future perspectives, where do we go from here?

Lise Paulsen Galal (Oplægsholder)

1 dec. 2017

Aktivitet: Tale eller præsentationForedrag og mundtlige bidrag

Authors´ Workshop on Interfaith Governance