Protestant Legacies in Nordic Law - Uses of the Past in the Construction of the Secularity of Law

Projekter: ProjektForskning

Projektdetaljer

Beskrivelse

Hera funded research project with church historians, theologians, legal historians and law&religion scholars
AkronymProNoLa
StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato01/09/201631/08/2019

• retshistorie
  • kirkehistorie
  • reformation

• 6 Bidrag til bog/antologi
  • 1 Antologi

Shaping the Danish People’s Church in the Context of Freedom of Religion: A.S. Ørsted (1778-1860) and N.F.S. Grundtvig (1783-1872)

Christoffersen, L. & Gregersen, N. H., 20 mar. 2020, (Accepteret/In press) Law and the Christian Tradition in Scandinavia: The Writings of Nordic Jurists. Vogt, H. & Modéer, K. Å. (red.). Routledge, 56 s. (Law and Religion).

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

Individualisation, Marketisation and Social Capital in a Cultural Institution: the Case of the Danish Folk church

Iversen, H. R. (red.), Christoffersen, L. (red.), Kærgård, N. (red.) & Warburg, M. (red.), 13 dec. 2019, Odense: Syddansk Universitetsforlag. 362 s. (University of Southern Denmark Studies in History and Social Sciences, Bind 582).

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportAntologiForskningpeer review

Legally supported marketisation and individualisation of the Folk Church as a Cultural Institution

Christoffersen, L. & Leth Nissen, K. M. S., 13 dec. 2019, Individualisation, Marketisation and Social Capital in a cultural institution: The Case of the Danish Folk Church. Iversen, H. R., Christoffersen, L., Kærgård, N. & Warburg, M. (red.). Odense: Syddansk Universitetsforlag, s. 147-174 28 s. (University of Southern Denmark Studies in History and Social Sciences, Bind 582).

Legal Re-Organisation of the Danish Religious Market

Christoffersen, L., 13 dec. 2019, Individualisation, Marketisation and Social Capital in a cultural institution: The Case of the Danish Folk Church. Iversen, H. R., Christoffersen, L., Kærgaard, N. & Warburg, M. (red.). Odense: Syddansk Universitetsforlag, s. 302-325 24 s. (University of Southern Denmark Studies in History and Social Sciences, Bind 582).

• 11 Foredrag og mundtlige bidrag
  • 5 Organisation og deltagelse i konference
  • 3 Deltagelse i workshop, seminar og kursus

Offentlighedsteologi, kirkens retlige ordning og samfundets rammebetingelser