Ph.d.-projekt: ADHD, krop og capoeira: Imitation og intravention i bevægelse

Projekter: ProjektForskning

Projektdetaljer

Beskrivelse

Børn der diagnosticeres med adfærdsforstyrrelsen ADHD (Attention Deficit, Hyperactivity Disorder) udgør et voksende problem i Danmark. Udover at de adfærdsforstyrrede børn udgør en stor pædagogisk udfordring for de institutioner der skal rumme dem, så udfolder ADHD diagnosen sig ofte som omfattende psykologiske og sociale udfordringer i det enkelte barns hverdagsliv. Den etablerede behandling af ADHD fokuserer primært på det neuropsykologiske uden nævneværdigt at inddrage et kropsligt eller fænomenologisk perspektiv i forståelsen af problemerne. Som svar på denne udfordring tager dette ph.d.-projekt udgangspunkt i spørgsmålet om den kropslige bevægelses betydning for selvopfattelse og social praksis hos børn diagnosticeret med ADHD.
    Formålet med projektet er at undersøge hvilken betydning den æstetisk-ekspressive dimension af kropslig bevægelse har for ADHD-børn der dyrker den brasilianske kampkunst capoeira.
    StatusAfsluttet
    Effektiv start/slut dato15/12/201114/12/2014

• Kulturministeriets Udvalg for Idrætsforskning: € 70.128,00

• 2 Konferenceabstrakt til konference