National forberedelse til deltagelse i ESFRI (EU) projektet ICOS

• Boegh, Eva (Projektdeltager)
  • Pilegaard, Kim (Projektkoordinator)
  • Dellwik, Ebba (Projektdeltager)
  • Ibrom, Andreas (Projektdeltager)
  • Hummelshøj, Poul (Projektdeltager)
  • Søgaard, Henrik (Projektdeltager)

Projekter: ProjektForskning

Projektdetaljer

Beskrivelse

Projektet forbereder dansk deltagelse i EU-ESFRI projektet ICOS (Integrated Carbon Observation System). ICOS har det formål at initiere en forksningsinfrastruktur på tværs af Europa og tilstødende regioner som er knyttet til et netværk måler og/eller anvender data vedrørende standardiserede lang-tids meget præcise drivhusgas koncentrationer (CO2, CH4, N2O, SF6, CO og deres isotoper) og økosystem fluxe (CO2, H2O, heat) samt økosystem komponent fluxe. Målingerne vil tillade daglige vurderinger af emissioner og optag af drivhusgasser på forskellige skalaer ned til 10 km. Disse data vil udgøre basis for at forstå udvekslingsprocesserne mellem atmosfære, terrestriske overflader og havet. Det danske forprojekt ledes af Risø-DTU og finder sted i samarbejde med Københavns Universitet og Roskilde Universitet.

StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato01/10/200730/09/2009

• Forskningsprogram: € 67,00

Publikationer

Kortlægning af potentielle lokaliteter for etablering af ICOS flux station i Dansk løvskov

Boegh, E., 2009, Roskilde. 31 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

Åben adgang