Projektet er et lokalhistorisk formidlings- og forskningsprojekt om Sydhavnen og Sluseholmområdet historie samt Sluseholmbydelen idag
En stor del af de seneste årtiers markante vækst i boligbyggeri og serviceerhverv i København er sket på tidligere erhvervshavnearealer. De nye boligkvarterer som bl.a. Sluseholmen og Teglholmen har en markant anden kvarters- og områdeidentitet end det ”gamle” Sydhavn. Man kan derfor tale om, at bydelen består af fragmenterede byområder uden en klar fælles identitet og dermed uden en stærk fællesskabsfølelse. Vi oplever, at en revitaliseret lokalhistorie kan bidrage til at anskueliggøre og bevidstgøre den fælles historie, som er fundamentet for det ”gamle” og ”nye” Sydhavnen. Vi ønsker dermed med denne bogudgivelse at skabe en større grad af fælles lokalhistorisk forståelse og dermed styrke sammenhængskraften i hele bydelen.
Udgivelsen og de efterfølgende arrangementer fra efteråret 2024 i forbindelse med bogudgivelsen og lanceringen vil bidrage til styrkelsen af denne fælles kvarters-følelse og kunne bidrage til en konstruktiv dialog om udvikling af hele bydelen. I forbindelse med formidling af bogen vil forfattergruppen bruge dette som indgang til at styrke engagementet i nutidens udfordringer; herunder den sociale sammenhængskraft, adgang til og brug af Havneområdet, de rekreative arealer og den fælles infrastruktur, såsom fx broforbindelser som den ønskede sti-bro over Sydhavnsgade.
Status | Igangværende |
---|
Effektiv start/slut dato | 01/01/2024 → 01/08/2025 |
---|
I 2015 blev FN-landene enige om 17 verdensmål til at standse fattigdom, beskytte planeten og sikre velstand for alle. Dette projekt bidrager til følgende verdensmål: