Horizon 2020-forskningsprojekt om redesign af europæiske landbrugssystemer ved øget brug af afgrødeblandinger - intercropping - på den enkelte mark

Projekter: ProjektForskning

Projektdetaljer

Beskrivelse

ReMIX projektet udforsker fordelene ved afgrødeblandinger (intercropping) med henblik på at nytænke mere diverse, robuste og dynamiske landbrugssystemer med udgangspunkt i engagerede landmænd. Gennem dialog med landmænd, rådgivere og andre forskere søger ReMIX at udfordre nuværende praksis og værdikæder igennem demonstrationer af forskellige afgrødeblandinger på konkrete landbrugsbedrifter. Derigennem skabes ny vedkommende viden og platforme for vidensdeling på tværs af traditionelle fagskel inden for landbrugssektoren - for eksempel konventionelt og økologisk landbrug.
Projektet har fokus på behovsdrevet innovation og tager derfor sit afsæt i netværk af aktører (multi-actor networks) med størst mulig inddragelse af alle interesserede. Målet er at afprøve og udvikle praktiske løsninger til størst nytte for alle involverede. Projektet undersøger og understøtter alt fra behovsafklaring hos slutbrugerne og brugerdreven innovation til demonstrationer af helt nye blandingsideer og praksisløsninger.
Kort titelReMIX
AkronymReMIX
StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato01/05/201730/04/2021

Samarbejdspartnere