Forskningsprojekt: Børneliv i 0-3 års institutioner

Projekter: ProjektForskning

Projektdetaljer

Forskningsprojektet undersøger børns og personales perspektiver på børnelivet
i 0-3 års institutioner.
Forskningsprojektet er opdelt i to gensidigt supplerende delprojekter. Del A undersøger: ”Børneperspektiver på livet i 0-3 års institutioner” og del B undersøger: ”Betingelser for pædagogisk arbejde i dagpleje og vuggestue”.
Projekt A ser på børns udviklings- og læringsforløb gennem 0-3 års institutionerne ved at følge udvalgte børns institutionsliv gennem to år - fra
barnet er ca. 1 år til barnet er ca. 3 år og starter børnehave. Desuden ser projektet på børns overgange fra hjem til institution.
Projekt B fokuserer på dagligdagen i det småbørnspædagogiske arbejde og de betingelser, der får betydning for at børnelivet i dagtilbuddene tilrettelægges, som det gør.
StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato01/01/201301/11/2015

• småbørn
  • institutionsliv
  • vuggetsue
  • dagpleje
  • børnefællesskab
  • daginstitutioner, daginstitutionsarbejde, pædagogfaglighed, neoliberale styringsformer, velfærdsparadigme

• 3 Konferenceabstrakt til konference
  • 1 Tidsskriftartikel

Institutionalized Blindness to Young Children's Perspectives from Everyday Lives?

Røn Larsen, M. & Stanek, A. H., 2014.

Publikation: KonferencebidragKonferenceabstrakt til konferenceForskningpeer review

Børns betydning for hinanden i 0-3-års institutioner er enorm

Røn Larsen, M. & Stanek, A. H., dec. 2013, I : 0-14 : pædagogisk tidsskrift for daginstitutioner og klubber. 23, 4, s. 40-43

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskning

Small Children’s Development of a Conduct of Everyday Life

Bidragets oversatte titel: Småbørns udvikling af livsførelseRøn Larsen, M. & Stanek, A. H., 2013.

Theorizing Small Children’s Conduct of Everyday Life.

Bidragets oversatte titel: Teoriudvikling omkring småbørns livsførelseRøn Larsen, M. & Stanek, A. H., 2013. 8 s.

• 1 Foredrag og mundtlige bidrag

Situeret Vuggestuepædagogik

Maja Røn-Larsen (Oplægsholder), , Anja Hvidtfeldt Stanek (Oplægsholder), & Jimmy Krab (Oplægsholder)

11 apr. 2019