Energioptimering med adaptivt lys i folkeskolen.

Projekter: ProjektForskning

Beskrivelse

Projektet søger at forbedre de konkrete potentialer for intelligent energioptimering med adaptivt lysdesign i folkeskolen. Adaptivt lys installeres i et udvalg af lokaler gennem en 1 år lang samskabelses proces, hvor et udvalg af lokaler om-designes med nyeste justerbare lysgivere, tætte sensor netværk, og adaptive kontrolsystemer.

Forskningen er et tæt samarbejde mellem designere, arkitekter, bygningsdrift, producenter og, ikke mindst: slutbrugerne, ved at involvere lærere og elever og deres dagligdag med læringsaktiviteter.

På tværs af årstider og brugsscenarier gennemtestes installationerne derefter i et år, med detaljerede valideringer af energiforbrug, bygningsøkonomi og kvaliteten af lysmiljøerne
oplevet fra brugerperspektivet.
StatusIgangværende