Projektdetaljer

Beskrivelse

BOSID - Boligmæssige stigmatisering i Danmark er forskningsprojekt, der drejer sig om territoriel stigmatising, altså den proces hvorved særlige (bolig)områder symbolsk stigmatiseres af medier, meningsdannere, fagprofessionelle, naboer og beboere.
Projektets delundersøgelser rummer: (1) en systematisk kortlægning af den videnskabelige litteratur herom, (2) analyser af de mange forskellige måder territoriel stigmatisering produceres på, (3) pespektiver på hvordan beboere reagerer på territoriel stigma og endelig (4) et særligt blik på, hvilke strategier, man (som beboer, fagprofessionel mv.) kan anvende for at imødegå denne stigmatisering.

Kort titelBoligmæssig stigmatisering i Danmark
AkronymBOSID
StatusIgangværende
Effektiv start/slut dato01/02/2016 → …

• territoriel stigma
  • segregering
  • forsømte boligområder
  • beboere
  • bypolitik
  • byudvikling

Publikationer

Territorial destigmatisation: Dealing with sticky stigma at the institutional level

Bidragets oversatte titel: Territoriel destigmatiseringDelica, K. N. & Schultz Larsen, T., 6 aug. 2019, (Afsendt) I : International Journal of Urban and Regional Research. s. 1-29 29 s.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

The Politics of Territorial Stigmatization

Bidragets oversatte titel: Den territorielle stigmatiseringspolitikSchultz Larsen, T. & Delica, K. N., 22 aug. 2019, s. 1-12.

Publikation: KonferencebidragPaperForskningpeer review

The production of territorial stigmatisation: A conceptual cartography

Bidragets oversatte titel: Produktionen af Territoriel Stigmatisering: En begrebslig katografiLarsen, T. S. & Delica, K. N., 20 dec. 2019, I : City. 23, 4-5, s. 540-563 24 s.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Dealing with sticky stigma: Institutional strategies of territorial destigmatization

Delica, K. N. & Larsen, T. S., 30 aug. 2018, s. 1-24. 24 s.

Publikation: KonferencebidragPaperForskningpeer review

• 5 Foredrag og mundtlige bidrag

‘Ghetto-planning’ in Denmark – Governance of territorial stigmatization and destigmatization

27 maj 2019