Personlig profil

Forskning

Jeg har en PhD i komparativ velfærdsanalyse og specialiserer mig i analyser af omsorg som politik og praksis, herunder dagpasning, orlov og ældrepleje. Jeg arbejder med kvalitative såvel som kvantitative metoder.

Mine publikationer inkluderer bl.a. en international Håndbog om familiepolitik. Senest har jeg sammen med kollegaer redigeret en bog om internationale erfaringer med hverdagsrehabilitering.

Pt. er jeg i gang med et større komparativt projekt om resiliens i alderdommen. Projektet er bevilliget af det svenske forskningsråd FORTE.  Sammen med RUC-kollegaer undersøger jeg også hvordan svækkede ældre får hjælp i hverdagen. Projektet udføres for Ældre Sagen. Og med nordiske kollegaer undersøger jeg nordiske tendenser i udviklingen af forældreorloven.

Jeg leder forskningsgruppen Changing Societies: Developments, challanges and consequences (Velci) på ISE, RUC. Sammen med min kollega prof. Costanzo Ranzi leder jeg det internationale forskernetværk Transforming Care Network (TCN) med mere end 700 medlemmer. Aktiviteterne inkluderer bl.a. en konference hvert andet år, en bogserie på Policy Press, en sommerskole, nyhedsbrev, og en mailing liste. 

Forskningsområder:

  • Ældrepleje, rehabilitering, demografi og sund aldring
  • Governance og styring, implementering, innovation, co-production, tillidspolitik og -relationer, private-public partnership, forbrugerisme, velfærdsprofessioner
  • Formal/informal omsorg og omsorgsarbejde
  • Omsorgsbetinget livskvalitet (ASCOT metoden), kvalitet af omsorgen og kvalitetssystemer, kvalitet i omsorgsarbejdet, velfærdsindikatorer
  • Familiepolitik, forældreorlov, dagpasning, fertilitet
  • Kvalitative og kvantitative metoder, herunder vignetter, survey, RTC, observationer og interviews
  • Komparativ metode og analyse

 

Undervisning

Jeg har erfaring med at undervise i kvalitative metoder, herunder interview, vignetter og observationer og dyrker pt. rapid ethnography som metode. Har tillige erfaring med undervisning i governance og institutionelle perspektiver, bl.a. institutionelle logikker, styring, nudging og proffessionsteori, og som gammel komparativist også undervisning i velfærdsstatsperspektiver, herunder velfærdsmix, og i det meste der teoretisk eller empirisk omhandler 'social care', fx. reformer i ældrepleje eller familiepolitik i europæisk perspektiv etc.  

Eksterne ansættelser

Professor, Stockholm University

1 mar. 2020 → …

Publikationsnetværk

Seneste eksterne samarbejde på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller