Billede af Søren Salling Weber
  • Universitetsvej 1, 03.1-NW

    DK-4000 Roskilde

    Danmark

Hvis du har foretaget ændringer i Pure, vil de snart blive vist her.

Personlig profil

Forskning

Jeg interesserer mig i bred forstand for potentialerne for at udvikle et mere bæredygtigt og myndigt arbejdsliv. Mine faglige interesser spænder derfor bredt over temaer som:

-          Arbejdsliv

-          Subjektivitet, psykisk trivsel og psykosociale dynamikker

-          Omsorgs- og menneskearbejde

-          Faglighed og professionalisme

-          Brugerinddragelse, -involvering og/eller demokratisering

-          Nye teknologiers betydning i arbejdslivet

-          Politisk økonomi, arbejdsmarked og regulering

Empirisk har jeg arbejdet med velfærdsprofessionelles muligheder for at understøtte psykisk trivsel i studie- og arbejdsliv under indtryk af ny teknologi og viden. Fra mit Ph.d.-projekt om arbejdsmarkedsinklusion af mennesker med svære psykiatriske diagnoser har jeg forskningsmæssig indsigt i både psykiatri- og beskæftigelsesområdet. Jeg har fokuseret på professionelles arbejde med at skabe en anden beskæftigelsesindsats ved at omsætte evidensbaserede metoder (her Individual Placement and Support) til deres faglighed og praksis. Jeg er nysgerrig på de professionelles udvikling af kvalitet i arbejdet og på potentialer og barrierer for at demokratisere relationen mellem brugerne og de professionelle og deres arbejde.

Derudover har jeg deltaget i projekter om psykisk trivsel i Studielivet og om udviklingen i arbejdsmiljøarbejdet, særligt i omsorgsarbejde. Jeg har desuden beskæftiget mig indgående med fænomenet platformsøkonomi.

Teoretisk er jeg interesseret i kriser og kampe om at definere samfundsmæssige behov og nødvendigheder. Mit udgangspunkt er, at (uddannelse til) lønarbejde både kan indgå som et samfundsmæssigt tvangsforhold og som en identitetsbærende, demokratisk styret aktivitet, til gavn for de arbejdende og samfundet. Jeg interesserer mig på den baggrund for mulighederne for at bidrage til demokratiserende og bæredygtighedsunderstøttende interventioner i menneskers arbejdsliv.

Jeg har en ambition om at samarbejde med praksis, for eksempel i forskningsværksteder eller i længerevarende, gensidigt udfordrende og udviklende undersøgelsesforløb.

Jeg er tilknyttet Center for Arbejdslivsforskning og forskningsgruppen Uddannelse, Social inklusion og Profession.

Jeg vejleder på Arbejdslivsstudier og Sociale Interventionsstudier.

Uddannelse (Akademiske kvalifikationer)

Arbejdslivsstudier & Socialvidenskab, cand.soc, Arbejdslivet I Platformsøkonomien: et case-studie afudviklingen afen platform til organisering afrengøringsarbejde, Roskilde Universitet

Dimissionsdato: 1 mar. 2017

Publikationsnetværk

Seneste eksterne samarbejde på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller