Personlig profil

Forskning

Forskningsområder

Medier, kommunikation, køn, race/etnicitet, seksualitet, hvidhed, nationalitet, magt, diskrimination, populær kultur, assisteret reproduktion.

Feminitisk teori og metode, affektteori, kønsstudier, post-kolonialisme, queer studies, kritiske datastudier / kritiske algoritmestudier, critical race and whiteness studies, racisme / anti-racistisk forskning, historie.

 

Forskning

Jeg er forsker, underviser og konsulent i kommunikation med særlig fokus på race/etnisk og kønsmæssig ligestilling. Her på Roskilde Universitet underviser og vejleder jeg i interkulturel kommunikation samt i medier/kommunikation i forhold til race/etnicitet, køn, seksualitet, minoriteter, majoriteter og magt.

Jeg er oprindeligt uddannet historiker, og jeg arbejder ofte med historie og historiske forhold som perspektiv til nutiden.

 

Jeg er tilknyttet forskningsområdet 'Kultur og Medier'.

 

Jeg leder pt. det nordiske netværk 'Datafication, Data Inequalities and Data Justice' sammen med Kaarina Nikunen fra Finland og Anne Kaun fra Sverige. Det er et Nordic Exploratory Research Network (NOS-HS), som løber fra 1.1.2018 - 31.12.2020, og samler forskere på tværs af Norden. Vi er optaget af at undersøge dataficering og medieteknologier i kritiske perspektiver, fx uligheder (ift. køn og social klasse) som følger med automatiserede beslutningsprocesser (populært kaldet ’kunstig intelligens’/AI).

 

Fra 2015-2018 var jeg forskningsleder på et stort forskningsprojekt kaldet 'New Media - New Intimacies'. Det er et Sapere Aude-projekt, finansieret af det Frie Forskningsråd. Forskningsprojektet undersøger, hvordan personlige relationer, identiteter og intimiteter (som fx reproduktion, sex, kærlighed og parforhold) får nye former, forandres og udvikles gennem sociale medier. Det vil bl.a. kaste lys på de store forandringer i vores hverdag og vores forhold til andre mennesker, der sker, når vi i stadig større grad lever vores intime liv i de sociale medier, og de sociale medier i større grad hjælper os med at finde og forstå intime relationer og muligheder.

 

Jeg har tidligere udgivet bøgerne Human Exhibitions (2015), Menneskeudstilling. Fremvisninger af eksotiske mennesker i Zoologisk Have og Tivoli (2011) og Der er et yndigt land. Medier, minoriteter og danskhed (2007), samt en lang række artikler inden for mine forskningsområder (Se min publikationsliste). Human Exhibition og Menneskeudstilling handler om udstillinger af 'eksotiske' mennesker i Zoologisk have og Tivoli omkring år 1900, mens Der er et yndigt land kortlægger mediernes fremstillinger af indvandrere og etniske minoriteter fra 1980’erne til 2007. I 2018 udkom min bog Mediated Kinship: Gender, Race and Sexuality in Donor Families (Routledge). I 2018 udkom også antologien Mediated Intimacies. Connectivities, Relationalities and Proximities, som jeg har redigeret sammen med Nebeling Petersen, Harrison og Raun. Den samler den nyeste internationale forskning om medier og intimiteter.

 

Jeg var koordinator for det nordiske forskernetværk TheoryNord (Re-developing international theories of media and migration in a Nordic context), 2012-2016, som samlede 60 forskere fra Finland, Island, Norge, Sverige, Estland og Danmark.

 

(Foto øverst: Thomas Cato)

Emneord

  • Køn, Etnicitet, Ligestilling
  • Kommunikation, Journalistik, Medier
  • Historie, Samfundsforhold
  • Kulturmøde, Multikulturalitet

Publikationsnetværk

Seneste eksterne samarbejde på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller