Hvis du har foretaget ændringer i Pure, vil de snart blive vist her.

Personlig profil

Forskning

Jeg er professor (mso) i Europæisk Middelalderhistorie og min særlige forskningsinteresser kredser om lærdoms- og idéhistorie, social- og kulturhistorie, samt den politiske og juridiske tænknings historie – også hinsides middelalderen. Mine seneste forskningspublikationer omhandler bla. temaer som: internationale netværk i middelalderens Europa, politisk retorik og pavemagt, forholdet imellem Danmark og det Tysk-Romerske Rige, historiografi og historieskrivningens historie, retshistorie, kirkehistorie, samt skole- og uddannelsesvæsen i Europas middelalder. 

Jeg har et stort internationalt forskningsnetværk og er hyppig deltager ved internationale konferencer indenfor mit felt, samt i internationalt forskningssamarbejde.  

Jeg er i øjeblikket i færd med at færdiggøre en biografi om Ærkebiskop Eskil af Lund (c. 1100-1182), en af de helt store – og kontroversielle – skikkelser i 1100-tallets Norden. Når dette projekt forhåbentligt snart er bragt til en lykkelig slutning, tænker jeg at kaste mig over noget helt andet.

Jeg er indvalgt medlem af følgende akademiske selskaber:
CIHU/ICHU (Commission Internationale pour l’Histoire des Universités)
Dansk Selskab for Kulturhistorie (næstformand)
Dansk Selskab for Oldtids- og Middelalderforskning
Dansk Sprog og Litteraturselskab
Societas Latina Daniae (Bestyrelsesmedlem)

 

Undervisning

Jeg underviser og vejleder på både bachelor og kandidatniveau på mit fag, historie, også udenfor min primære forskningsperiode, såvel som på den fælleshumanistiske bacheloruddannelse. På sidstnævnte har jeg vejledt projekter indenfor en meget bred vifte historiske og kulturvidenskabelige emner og problemstillinger. Jeg underviser ligeledes i historiefagets metoder samt moderne historiebrug og historieteori.

Jeg interesserer mig desuden for universitetspædagogik – i særdeleshed, hvordan man underviser i ældre tiders historie og de særlige, globale udfordringer, der knytter sig netop til middelalderhistorie. Siden 2011 har jeg administreret den globale, tværfaglige Facebookgruppe for universitetsundervisere indenfor middelalderstudier ”Teaching the Middle Ages” der nu tæller +3500 dedikerede medlemmer fra mere end 50 lande, der udveksler erfaringer, undervisningsmateriale og diskuterer universitetspædagogik i dette forum. 

 

Uddannelse (Akademiske kvalifikationer)

ph.d, Københavns Universitet

… → 2004

Eksterne ansættelser

Lektor, Københavns Universitet

… → 31 jan. 2013

Emneord

  • Historie, Samfundsforhold
  • Europæisk Middelalderhistorie
  • Retshistorie
  • lærdomshistorie
  • Politisk filosofi
  • Historiefortælling, legitimitet, narrativer

Publikationsnetværk

Seneste eksterne samarbejde på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller