Personlig profil

Forskning

Jeg er bredt interesseret i  performance, design og kreative, kunstneriske og andre praksisbaserede og kropslige former for vidensproduktion , oplevelser og medborgerskab. Jeg har skrevet om 'performance-vendingen' i kulturstudier og social teori, særligt i forbindelse med kulturarv/museer og fritidsliv/turisme, herunder de kollektivt forfattede/redigerede bøger Performing Tourist Places (Ashgate 2004, Routledge 2017), Tourism, Performance and The Everyday (Routledge 2009, 2015), Experimental Museology (Routledge 2021). I øjeblikket er jeg i gang med at redigere bogen Art, Heritage and Performative Politics (Edward Elgar 2024 (forthcoming), og fokuserer især i min forskning på kreative udforskninger og aktiveringer af natur & kulturarv.

Kort CV

Jeg er uddannet kulturgeograf (adjunkt/lektor  2000-14) men har siden 2000 arbejdet i grænseområderne mellem designstudier, kommunikation, kultur- og performancestudier. Siden  2014 har jeg været tyilknyttet kommunikation/performance design på RUC, siden 2023 som fuld professor.

Jeg var lokal projektleder i det nationale forskningsprogram "Vores Museum" (2016-21, http://ourmuseum.dk//) og deltog i EUR+ project “Exploring Transdisciplinary Education combing Arts & Sciences” (2019-22, https://rasl.nu/erasmus/). Siden 2017 Har jeg ledet forskningsgruppen i Visuel Kultur og Performance Design (https://ruc.dk/en/forskningsgruppe/visper). I 2013 var jeg med til at etablere FabLab RUC (https://fablab.ruc.dk/), og siden da har dele af min forskning foregået i samarbejde med praktikere indenfor kunst og teknologi fra "maker miljøet" i Danmark. I øjeblikket samarbejder jeg også med forskere, designere, kuratorer og aktivister engageret i, hvad der er blevet kaldt "den planetariske vending".

Selvom meget af mit nyeste arbejde har involveret kunstneriske, kreative og interventionistiske metoder, og er foregået i samarbejde med kunstnere, kuratorer og aktivister som arbejder ud fra forskellige queer/feministiske, dekoloniale og miljømæssige (eller "planetariske") perspektiver, er jeg bredt interesseret i at udforske relationerne mellem  performance, design og rum på alle skalaer, særligt i forhold til krop, magt og medborgerskab. I forhold til særligt Ph.D.-vejledning kan listen nedenfor over projekter jeg vejleder eller har vejledt måske give yderligere inspiration.

Nuværende Ph.D.-projekter

Performance Celebration – Performance Formats i det Offentlige Rum, Iben Elmstrøm

Forsvarede Ph.D.-projekter

Curating Situated Practices. Entanglements In-between Art, Academia and Lived Experiences, Anne Julie Arnfred

Street art, heritage and more-than-representational approaches, Laima Nomeikaite (2023)

Museet som Hybridt Oplevelsesrum, Signe Lykke Littrup (2019)

Den rette Stemning (om Arkitektur og Atmosfære), Pernille Henriette Wiil (2016)

Formidlingsmysterer (på kulturmuseer), Jonas Abkjær Andersen (2015)

Doing the Urban Countryside, Maja de Neergaard (2014)

Hjemfølelse, Carsten Schjøtt Philipsen (2013)

Hverdagslivets Kollektive Mobiliteter: Om at Pendle med Tog og Skabe et Mobilt Sted, Hanne Louise Jensen (2012)

The Guided Tour – a Co-Produced Tourism Experience, Jane Widtfeldt Meged (2010)

Emergent Tourism: An Actor-Network Approach to Tourism Economies, Gunnar Þór Jóhannesson (2007)

Emneord

  • Oplevelse, Turisme, Performance
  • Kulturmøde, Multikulturalitet
  • Fysisk planlægning, Bystudier
  • Videnskabsteori, Videnskabshistorie, Videnskabssociologi, Forskningspolitik
  • Litteratur, Kunst, Musik, Æstetik
  • Teknologi

Publikationsnetværk

Seneste eksterne samarbejde på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller