Billede af Lotte Svalgaard Nielsen

Lotte Svalgaard Nielsen

cand.psych., Phd

  • Universitetsvej 1, 30D.1

    DK-4000 Roskilde

    Danmark

20112019

Research output per year

Hvis du har foretaget ændringer i Pure, vil de snart blive vist her.

Personlig profil

Forskning

I 1995 blev jeg færdig på Københavns Universitet som cand.psych. med speciale i organisation. Jeg startede min løbebane i Pilotrekrutteringen hos Forsvarets Center for Lederskab, hvorefter jeg blev ansat i konsulentfirmaet SHL Danmark. Her arbejdede jeg med test og prognoseværktøjer som omdrejningspunkt for vurdering og udvikling af menneskelige ressourcer i en erhvervssammenhæng. Efter SHL arbejdede jeg som intern lederudviklingskonsulent i den finansielle sektor, hvor jeg både beskæftigede mig med proceskonsultation (særligt i forbindelse med fusion og transition) og overordnet strategi- og konceptudvikling. Sideløbende hermed  var jeg ekstern lektor på Psykologi (RUC), hvor jeg hovedsagligt beskæftigede mig med vejledning af organisations- og socialpsykologiske projekter og specialer.

I 2001 startede jeg på MPO som ekstern lektor og startede egen virksomhed. I dag består mit arbejdsfelt primært af tre ben: Forskning/undervisning, Aktionslæring og Lederudvikling.
1. Jeg er Postdoc med ansættelse i COP (Center for Organisationspsykologi) og stabsmedlem på MPO. Medlem af Editorial Advisory Board i ’Action Learning: Research and Practice, Taylor & Francis Group London. Medlem af ISPSO (international Society for Psychoanalytic Study of Organizations) 2. Jeg er senior partner i Action Lab®, som designer og gennemfører forretningsdrevet aktionslæring (se www.actionlab.biz)
3. Og jeg er selvstændig organisationspsykolog hvor en stor del af mit arbejde p.t. er på ’Leadership in Action’- programmer på INSEAD, hvor jeg er associeret lederudviklingskonsulent.

Min teoretiske nysgerrighed er drevet af udfordringer og problemstillinger, der opstår i den organisationspsykologiske praksis. Primo 2016 forsvarede jeg min erhvervs-PhD med titlen ”The struggle of double awareness – an exploration of mindful awareness and action on process cues in organizational reality”. Problemformuleringen hertil opstod både i mit arbejde med Action Labs og i mit arbejde som konsulent på Leadership Stream’et på IMD’s MBA-uddannelse. I begge kontekster oplever jeg den store udfordring det er at fastholde sin procesmæssige opmærksomhed når man træder fra ’det refleksive rum’ og tilbage i en målrettet opgavefokuseret kontekst.
Teoretisk  er jeg optaget af, hvordan vi som medlemmer i organisationer bliver endnu bedre til at finde sprog for og italesætte det irrationelle, det uforståelige, det ubevidste og det emotionelle på en måde, så det møder mere lydhørhed og mindre forsvar - og så det kan arbejdes med. Samtidig vil jeg beskrive mig selv som bredt funderet og optaget af hvordan forskellige teoriretninger indbyrdes kan supplere og komplettere hinanden.

Publikationsnetværk Nyligt eksternt samarbejde på landeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne.

Publikation

Elefanten i rummet: Om modet til at handle på det du mærker

Svalgaard, L., apr. 2019, 1 udg. København: Akademisk Forlag. 248 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogFormidling

How to create an action learning environment that makes self- and social awareness businesslike

Gaugler, D. S., Bragh, K. & Svalgaard, L., 15 maj 2019, I : Action Learning: research and practice. 16, 2, s. 166-177 13 s.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelFormidling

Stå fast ved det, du mærker

Svalgaard, L., 19 jun. 2019, I : Jyllandsposten. s. Sektion 1, s. 17

Publikation: Bidrag til tidsskriftBidrag til avis - KronikFormidling

The Critical Moment of Transition: Staying with and acting on newly gained self- and social awareness

Svalgaard, L., 2018, I : Management Learning. 49, 3, s. 278-294

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

From real life to real life: Bringing 'double awareness' from Action Learning programmes into organisational reality

Svalgaard, L., 2017, I : Action Learning: research and practice. 14, 1, s. 29-49 21 s.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Presse/medier

Tag elefanten ved snablen

Lotte Svalgaard Nielsen

27/09/2019

1 element af Mediedækning

Presse/medie

Dit sunde liv

Lotte Svalgaard Nielsen

22/08/2019

1 element af Mediedækning

Presse/medie