Billede af Kim Sass Mikkelsen
  • Universitetsvej 1, 25.2

    DK-4000 Roskilde

    Danmark

Hvis du har foretaget ændringer i Pure, vil de snart blive vist her.

Personlig profil

Forskning

Jeg er lektor i Politik og Administration på Roskilde School of Governance, Institut for Samfund og Erhverv. Mine forskningsinteresser spreder sig over en stribe temaer med offentligt ansatte i centrum: Human ressource management, ledelse og motivation, etisk og uetisk adfærd, bureaukrati og regler, samt whistleblowing og anden ’rebelsk’ adfærd i offentlige organisationer. Desuden forsker jeg i interaktioner mellem borgere og forvaltning, komparativ offentlig ledelse, og digital offentlig forvaltning, herunder særligt kanaler for åben adgang til offentlig data.

Jeg deltager i flere projekter, der anvender surveys af offentligt ansatte til at belyse disse temaer, ofte inklusiv sammenligninger på tværs af landegrænser. Bl.a. er jeg i øjeblikket engageret i et felteksperimentelt studie af effekten af etiktræning i borgerrettet offentlig service i Nepal og Bangladesh.

Metodisk er jeg primært kvantitativt orienteret i min egen forskning, specielt eksperimentelle metoder og strukturelle ligningsmodeller. Men jeg kender også til, underviser i, og har bidraget til den kvalitative metodelitteratur.

Undervisning

Jeg er undervisningskoordinator for bachelorkurser i politologi (SIB), surveymetoder, og digitalisering samt kandidatkurser i aktører og institutioner (IPAP) og eksperimentelt forskningsdesign. Desuden underviser jeg i forskningsdesign og kvantitativ metode.

Publikationsnetværk

Seneste eksterne samarbejde på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller