Billede af Kristian Bloch Haug
  • Universitetsvej 1, 25.1

    DK-4000 Roskilde

    Danmark

Hvis du har foretaget ændringer i Pure, vil de snart blive vist her.

Personlig profil

Forskning

Jeg undersøger i min ph.d. forskellige anvendelser af kunstig intelligens (AI) og algoritmer i den offentlige sektor med hovedfokus på beskæftigelsessektoren. Det drejer sig nærmere om, hvordan frontlinemedarbejdere tager imod nye digitale værktøjer baseret på AI, og vekselvirkningerne mellem medarbejdere og AI-værktøjerne. De spørgsmål, jeg undersøger er bl.a., hvilke faktorer er med til at gøre værktøjerne succesfulde i medarbejdernes optik, hvordan disse indvirker på medarbejdernes daglige arbejde, og hvordan medarbejderene omvendt påvirker udviklingen og implementeringen af 'AI'en'. 

Jeg arbejder empirisk primært kvalitet med interviews, deltagerobservation, dokumentstudier og er sideløbende med mine undersøgelser i gang med at lære data science (i R). 

Tidligere har jeg været holdunderviser i samfundsvidenskabenlig metode for førsteårsstuderende. Jeg har før det undervist i fagene 'Borgere, Forvaltning og Organisationer i den Digitale Revolution' og i 'Samfundsvidenskabelig Analysestrategi'. I indeværende semester vejleder jeg tre projektgrupper. 

Kort om mig: Jeg er uddannet cand. soc. fra Roskilde Universitet (i 2016) og har erhvervserfaring som fuldmægtig i Uddannelses- og Forskningsministeriet, som freelance-journalist og underviser/oplægsholder.

Uddannelse (Akademiske kvalifikationer)

Socialvidenskab og Filosofi og Videnskabsteori, Kandidat , Roskilde Universitet

Dimissionsdato: 27 jul. 2016

Emneord

  • Arbejdsmarked
  • Teknologi
  • Velfærdsstat, Velfærdssamfund
  • Datalogi, IT

Publikationsnetværk

Seneste eksterne samarbejde på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller