Billede af Jacob Torfing
  • Universitetsvej 1, 25.2

    DK-4000 Roskilde

    Danmark

Personlig profil

Forskning

Jeg er professor i Politik og Institutioner og forskningsleder af Roskilde School of Governance, som er et politologisk og forvaltningsfokuseret forskningscenter på Institut for Samfund og Erhverv. Mine forskningsinteresser omfatter offentlig sektor reformer, netværksstyring, samarbejdsdrevet innovation, interaktiv politisk ledelse, samt ledelse af samskabelse.

Jeg deltager i en række nordiske og europæiske forskningsprojekter, som alle fokuserer på samskabelse af innovative løsninger på komplekse samfundsproblemer og på effekten af ledelse og institutionelt design på tværgående samarbejde. Jeg har en voksende interesse for klimarelaterede problemstillinger.

Metodisk læner jeg mig mest op ad kvalitative forskningsmetoder, men jeg laver også forskning baseret på en kombination af kvalitative og kvantitative metoder.

Undervisning

Jeg er undervisningskoordinator for grundkursus i politologi, moderne og klassiske politologiske tænkere, og styring i offentlige organisationer og underviser desuden på kurser om politik og administration i danske kommuner, offentlig innovation, offentlige styringsparadigmer mv. Jeg er vejleder for tre Ph.d. studerende.

Emneord

  • Offentlig administration, styring og forvaltning

Publikationsnetværk

Seneste eksterne samarbejde på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller