Billede af Jeanette Kaae Hansen
  • Universitetsvej 1, 44.1

    DK-4000 Roskilde

    Danmark

Personlig profil

Forskning

Projektet tager afsæt i social ulighed i sundhed og de sundhedsfremmende indsatser der tilbydes med fysisk aktivitet og eHealth. Flere studier beskriver en stigende tendens til fysisk inaktivitet og peger på en sammenhæng mellem social position og niveauet for fysisk aktivitet. De bibringer dog ikke viden om de bagvedliggende mekanismer eller levede erfaringer med fysisk aktivitet. Mennesker kommer med forskellige forudsætninger når det handler om at se meningen i de sundhedsfremmende indsatser der tilbydes. Der er, blandt mennesker i sårbare positioner, efterspørgsel på støtte og supervision til fysisk aktivitet, hvilket vidner om et behov for mere personcentrerede indsatser. Det danske sundhedsvæsen er lige for alle, men alle kommer ikke med de samme ressourcer og forudsætninger for at navigere i de sundhedsfremmende tilbud. Man kan stille spørgsmål ved om de indsatser der tilbydes med fysisk aktivitet, tager individuelle, strukturelle og kontekstuelle forhold med i betragtningen og dermed når ud på tværs af alle samfundslag. Et nyere redskab der bruges til at støtte og engagere mennesker i fysisk aktivitet, er digitale løsninger (eHealth). EHealth siges at nå nemmere ud til mennesker i en sårbar position (via sms eller online konsultationer), og deltagelse i tiltag med fysisk aktivitet gøres lettere, idet personligt fremmøde helt eller delvist kan erstattes. Desværre eksisterer der også en ulighed indenfor brug af eHealth, hvor det primært er de mere ressourcestærke borgere der benytter sig af teknologiske løsninger. Ambitionen med projektet er derfor at udforske og skabe viden om borgernes perspektiver på indsatser med fysisk aktivitet og eHealth som understøttende redskab. I projektet målrettes fokus særligt på de borgere som identificeres som værende i sårbare positioner.

Projektet er et samarbejde mellem Roskilde Universitet, Region Sjælland og forskningsenheden PROgrez på Næstved, Slagelse og Ringsted Sygehuse.

Ekspertise relateret til FN’s Verdensmål

I 2015 blev FN-landene enige om 17 Verdensmål til at standse fattigdom, beskytte planeten og sikre velstand for alle. Denne persons arbejde bidrager til følgende verdensmål:

  • Verdensmål 3 - Sundhed og trivsel
  • Verdensmål 10 - Mindre ulighed

Uddannelse (Akademiske kvalifikationer)

M.Sc in Public Health, Lunds Universitet

aug. 2016jun. 2018

Emneord

  • Sundhed, Medicin
  • Social ulighed i sundhed
  • Fysisk aktivitet
  • Teknologi
  • eHealth