Billede af Leif Hemming Pedersen

Leif Hemming Pedersen

cand.comm.

 • Universitetsvej 1, 42.2

  DK-4000 Roskilde

  Danmark

20172019

Research output per year

Hvis du har foretaget ændringer i Pure, vil de snart blive vist her.

Personlig profil

Forskning

Jeg er uddannet i journalistik og engelsk fra Roskilde Universitet, hvor jeg nu er ph.d.-studerende på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab. Tidligere har jeg arbejdet som journalist, engelsklærer og - ligeledes på Roskilde Universitet - som ekstern lektor i Journalistik og videnskabelig assistent på en lang række medieforskningsprojekter.

I mit ph.d.-projekt undersøger jeg, hvilken rolle medier og mediebrug spiller for sociale anerkendelsesprocesser. Jeg forsker således i dét, som det gryende forskningsfelt kalder medieret anerkendelse (mediated recognition).

Den transdisciplinære teoretiske aspiration er at sammentænke socialteoretiske og socialfilosofiske teorier om anerkendelse med medie- og kommunikationsforskningen, mens min empiriske tilgang er (online) feltarbejde blandt en gruppe af unge mediebrugere fra såkaldte udsatte boligområder eller ghettoer i Danmark.

Min metodiske tilgang trækker primært på (digital) etnografi, men inkluderer også en række andre kvantitative og kvalitative metoder fra særligt mediebrugsforskningen. 

Undervisning

Jeg har en stor erfaring med vejledning af studerende på både bachelor- og kandidatniveau indenfor interdisciplinære og transdisciplinære felter, der generelt set vedrører den rolle, som medier i bred forstand (teknologisk medieret kommunikation) spiller for sociale og politiske processer.

Tidligere har jeg især vejledt projekter og afhandlinger, der inkluderer normative, teoretiske og/eller praktiske problemstillinger omkring udformingen/produktionen, indholdet/formen samt brugen/forbruget af journalistik og journalistiske medier - såsom kildebrug i forskellige typer journalistik; medierepræsentation af eksempelvis køn, økologi, Grønland, Danmark, arbejdsmarkedsstof, kriminalsager og terror; samt medialiseringen af eksempelvis pressemøder, diplomatiet og den politiske journalistik.

Metodisk og analytisk har jeg erfaring med de mest udbredte kvantitative og kvalitative metoder indenfor samfunds- og humanvidenskab; sprog- og tekstanalyser (såsom diskurs- og framinganalyser), kvantitativ indholdsanalyse (content analysis), spørgeskemaundersøgelser, statistik, (fokusgruppe-)interview, mediedagbøger samt (digital) etnografi.

Uddannelse (Akademiske kvalifikationer)

Journalistik og Engelsk, cand.comm i Journalistik, Roskilde Universitet

Emneord

 • Kommunikation, Journalistik, Medier
 • Medieret anerkendelse
 • Medialisering
 • Medierepræsentation
 • Mediebrug
 • Anerkendelse

Publikation

Beyond the Informed Citizen? Narratives of news engagement and civic experiences among Danish news users

Hartley, J. M. & Pedersen, L. H., 24 okt. 2019, I : MedieKultur. 35, 66, s. 55-74

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Åben adgang

PR, Lobbyism and Democracy: Mapping the revolving door in Denmark from 1981 to 2015

Ørsten, M., Willig, I. & Pedersen, L. H., 2017, I : N O R D I C O M Review. 38, 2, 23 s.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Åben adgang
Fil