Billede af Hanne Leth Andersen
  • Universitetsvej 1, 03.2-W

    DK-4000 Roskilde

    Danmark

Hvis du har foretaget ændringer i Pure, vil de snart blive vist her.

Personlig profil

Forskning

Jeg har været rektor på RUC siden 2014 og er herudover professor i universitetspædagogik.

Mine primære forskningsområder er:

  • fremmedsprogsprogdidaktik
  • universitetspædagogik

Jeg har i de senere år i særlig grad arbejdet med eksamensformer, undervisningsudvikling, sproglæring og sprogsyn, betydningen af fremmedsprog i uddannelserne samt uddannelseskvalitet.

Undervisning

Jeg har altid været optaget af at skabe de bedst mulige uddannelser for de studerende. I mine 13 år på Aarhus Universitet var jeg blandt andet professor i universitetspædagogik, centerleder ved Center for Undervisningsudvikling, studieleder for fransk, international koordinator og prodekan for uddannelse ved det humanistiske fakultet. Jeg var med til at udvikle kollegial supervision som metode til underviseres og vejlederes kompetenceudvikling, AU’s pædagogikum for danske og internationale adjunkter, kurser i ph.d.-vejledning, undervisningsportfolio og kurser i skriftlig og mundtlig formidling.

Inden jeg kom til RUC, var jeg professor og direktør for CBS Learning Lab og arbejdede både strategisk og i konkrete undervisningsforløb med at skabe optimale metoder til underviseres kompetenceudvikling. Derudover rådgav jeg om valg af eksamensformer, evalueringsredskaber og internationalisering.

Publikationsnetværk

Seneste eksterne samarbejde på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller