Billede af Nan Gerdes
 • Universitetsvej 1, 42.2

  DK-4000 Roskilde

  Danmark

Hvis du har foretaget ændringer i Pure, vil de snart blive vist her.

Personlig profil

Forskning

Min uddannelsesbaggrund er i litteraturvidenskab, men igennem ph.d. og postdocs i tidlig moderne og præmoderne tid har det franske sprogområde fået fokus i min forskning. Horisonten i min forskning er dog bred, både historisk og geografisk. Tematisk interesserer jeg mig særligt for overlap mellem litteratur, politik, filosofi, dannelsen af selvet og af fællesskaber.

Min nuværende postdoc er inden for forskningsprojektet Another Humanism: Gendering Early Modern Libertinism and the Boundaries of Subjectivity, hvis base er på Institutionen för kultur och estetik på Stockholms universitet. Projektet er finansieret af Riksbankens Julieumsfond.

Projektet giver ny opmærksomhed til tidlig moderne franske kvindelige fritænkere, som skrev i diverse genrer. Projektet søger at revidere et konventionelt humanistisk, historisk narrativ om subjektivtet som funderet på en nu udfordret ide om menneskelig suverænitet.

Projektet er opstået af en hypotese om at de marginaliserede former for subjektivitet, som tidligt moderne kvindelige forfattere udtrykte, har potentialer til at redefinere vores forståelse af humanisme efter den postantropocæne teoretiske drejning.

Ekspertise relateret til FN’s Verdensmål

I 2015 blev FN-landene enige om 17 Verdensmål til at standse fattigdom, beskytte planeten og sikre velstand for alle. Denne persons arbejde bidrager til følgende verdensmål:

 • Verdensmål 4 - Kvalitetsuddannelse
 • Verdensmål 5 - Ligestilling mellem kønnene
 • Verdensmål 10 - Mindre ulighed

Emneord

 • Køn, Etnicitet, Ligestilling
 • Litteratur, Kunst, Musik, Æstetik
 • Historie, Samfundsforhold

Publikationsnetværk

Seneste eksterne samarbejde på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller