Foto af Sofie Boldsen

Sofie Boldsen

cand.mag.

  • Universitetsvej 1, 03.1-E

    DK-4000 Roskilde

    Danmark

20182018
Hvis du har foretaget ændringer i Pure, vil de snart blive vist her.

Personlig profil

Forskning

Forskningsområde

Mine forskningsinteresser centrerer sig om forståelsen af og arbejdet med mennesker med psykiatriske vanskeligheder og diagnoser. Mit faglige speciale bevæger sig dermed i krydsfeltet mellem psykiatri og psykologi, hvor også filosofiske problemstillinger præger tilgang til feltet.

Jeg har primært arbejdet med fænomenologiske tilgange i psykologien og psykiatrien og med hvordan fænomenologien som (videns)teoretisk, filosofisk og metodisk tilgang kan hjælpe os med bedre at forstå det psykiske liv som kropsliggjort, subjektivt, situeret og intersubjektivt. Mere specifikt har jeg arbejdet med teoretisk og empirisk med skizofreni og autisme, hvilket har ledt mig i retning af en psykologi, der centrerer sig om kropslig subjektivitet, perception og bevægelse.

Vejledning og undervisning

På Hum.Bach. vejleder jeg bredt indenfor det psykologiske og filosofiske fagområde. Det vigtigste er ikke, om gruppens projekt falder inden for mine forskningsinteresser, men derimod, at de studerende viser engagement og ambition i projektarbejdet.

Derudover vejleder jeg projektgrupper på psykologis bachelor- og kandidatmoduler og er klyngeunderviser på fagmodulkursus 1, ”Hverdagslivets psykologi”.

Publikationer 2018 2018

  • 1 Tidsskriftartikel

Toward a phenomenological account of embodied subjectivity in autism

Boldsen, S., 18 jun. 2018, I : Culture, Medicine and Psychiatry. 42, 4, s. 893–913 21 s.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Åben adgang
Fil